Je kleurpaspoort is een handige gids die je helpt bij het ontdekken van welke kleuren het beste bij jou passen. Met de juiste kleuren kun je jouw uitstraling versterken en een kleurrijke kledingkast samenstellen die perfect bij jou past.In een eerdere blog heb ik je tips gegeven hoe je je kast kunt opruimen met je persoonlijk kleurplan. Ben je benieuwd hoe je optimaal gebruik kunt maken van je kleurpaspoort tijdens het winkelen? Lees dan snel verder voor handige shoptips.

Hoe kun je winkelen met een kleurpaspoort uit je kleurenanalyse?

Doe je kleurplan vanaf vandaag standaard in je tas. Zo heb je het altijd bij de hand als je in een winkel bent en twijfelt over de kleur.

Kleurenanalyse Nijmegen

Minder keuzestress en minder miskopen bij het shoppen

Vanaf nu wordt shoppen zoveel makkelijker. Je hebt namelijk heel veel richting gekregen met jouw persoonlijk kleurplan. Je kunt 75% van de winkel links laten liggen omdat je weet dat het niet jouw kleuren zijn. Hieronder geef ik je een paar shoptips.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

 • Train je oog op de kleuren uit je paspoort. Laat bewust de andere kleuren links liggen en loop meteen naar kleuren waarvan je denkt dat ze in jouw kleurplan passen.
 • Check vervolgens of de kleur echt in je kleurplan past.
  • De makkelijkste manier is als de kleur 1 op 1 een match is met een kleurchip uit jouw paspoort. Dan is er geen twijfel. Je kunt een kleurchip eventueel uit je paspoort halen en het bij het kledingstuk houden.
  • Daarnaast helpt het vaak als je je paspoort uit het mapje haalt en uitvouwt (zoals op de foto’s hierboven). Leg je paspoort op je kledingstuk en kijk of je kleding een geheel vormt met het paspoort. Zie je 1 kledingstuk en 1 paspoort? Dan is het geen geheel en past de kleur niet in jouw palet. Blend het kledingstuk mooi met jouw paspoort? Dan is het een geschikte kleur voor jou!
  • Tot slot kan het helpen om de kleding te analyseren met de dominanties die we tijdens de kleurplansessie hebben behandeld. Is de kleur warm (gele ondertoon) of koel (blauwe of roze ondertoon), licht of donker en helder (pure pigmentkleur) of gedempt (poederig, grijs door de kleur gemengd)? Passen deze dominanties bij jouw dominanties (deze kun je terugvinden in je kleurverslag)? Dan is het jouw kleur!
 • Twijfel je over een kleur tijdens het winkelen? Neem dan een kleur mee die jou sowieso mooi staat en vergelijk wat de nieuwe kleur doet met je huid, ten opzichte van de bekende kleur.
 • De advieskleuren zijn vooral bedoeld voor tops of kleding die het dichtste bij je gezicht zijn
 • De kleuren die je mooi vindt, maar minder bij je gezicht staan kun je gerust dragen als onderstuk of als accessoire.

Conclusie

Een kleurpaspoort is een waardevol hulpmiddel bij het samenstellen van een kleurrijke garderobe die perfect bij jou past. Met jouw kleurpaspoort kun je experimenteren met kleurcombinaties en investeren in kleuren die bij jou passen. Hierdoor kun je een garderobe samenstellen die niet alleen bij je persoonlijke stijl past, maar ook bijdraagt aan een duurzamere modekeuze.

Met deze shoptips in gedachten, kun je vol vertrouwen gaan winkelen en kleding kiezen die perfect past bij jouw kleurpaspoort. Vergeet niet dat het belangrijk is om altijd te luisteren naar je eigen stijlvoorkeuren en comfort, zelfs als je je aan je kleurpaspoort houdt. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je zelfverzekerd en goed voelt in wat je draagt. Hopelijk heb je inspiratie gekregen om aan de slag te gaan met je kleurpaspoort en bewust te winkelen voor kleding die past bij jouw kleuren en waarden. Met een kleurrijke en duurzame garderobe kun je er niet alleen geweldig uitzien, maar ook bijdragen aan een betere wereld. Dus ga op zoek naar kledingstukken in jouw kleurenpalet, experimenteer met kleurcombinaties en maak bewuste keuzes voor duurzame mode. Veel winkelplezier!

Vond je dit artikel interessant? Lees dan meer artikelen over duurzame kleding en maatwerk kleurenanalyses op deze pagina.