Käsespätzle, elke wintersporter kent het wel. Zeker als je vegetarisch eet, want kasespatzl, ook wel kasknöpfle of kaasnoedels genoemd, is namelijk een van de weinige vegetarische opties in Oostenrijk, Zuid Duitsland en Zwitserland. Maar dat vind ik niet erg, het is namelijk heerlijk! Het lijkt een beetje op mac ‘n cheese, of pasta met kaas, maar dan op z’n Oostenrijks / Zwitsers. Een aanrader! Kinderen vinden dit ook vaak lekker: pasta en kaas lusten de meeste kids wel. De uien kun je apart serveren als je dit gerecht kookt voor je gezin.
Dit is voor mij een absoluut wintersport gerecht. Denk er een mooie skipiste bij en je krijgt meteen het wintersportgevoel! Serveer de kasespatzle met een salade, dan krijg je je dagelijkse groenten ook nog binnen.
Super snelle käsespätzle
Ingrediënten
- 2 ui
- olijfolie
- 150 gram bergkaas denk aan Gruyere, comté, of een andere bergkaas
- 320 gram ongekookte spätzle Je kunt ook verse spatzle gebruiken, of pasta als je geen spatzle kunt vinden.
- zout
- peper
Voor garneren
- verse bieslook
- gebakken uitjes
Instructies
- Kook de spatzle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Snij de uien in ringen. Bak deze in een koekenpan met een scheut olijfolie. Bak een paar minuten tot de ringen licht bruin kleuren. Voeg een eetlepel water toe en laat de uien nog even 5 minuten verder pruttelen zodat de uien wat verder gaar worden.
- Rasp in de tussentijd de bergkaas grof. Dit kan met een handrasp, of in de foodprocessor van een keukenmachine.
- Voeg de pasta toe aan de uien en zet de koekenpan op laag vuur. Voeg nu ook de kaas toe, tot deze mooi is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper. Je käsespätzle is al klaar!
- Garneer het gerecht met wat vers geknipte bieslook en wat gebakken uitjes. Denk er een goed besneeuwde piste bij en waan je op wintersport :). Eet smakelijk!
Kidsproof tips
- käsespätzle is niet veel anders dan pasta met kaas. Het enige is dat er vrij veel ui is toegevoegd. Als je kids hier niet van houden, kun je de ui apart serveren.
Review