Vegetarische aubergine saté van de bbq

Nog geen beoordeling
Porties0

Ingrediënten

Marinade

  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 0,5 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel limoensap

Dip / saus

  • 2 eetlepels Dijonaise

Instructies

  • Was de aubergine in blokjes van ongeveer 1,5 cm dik.
  • Doe de ingredienten voor de marinade in een kom. Voeg de aubergine blokjes toe en roer goed door. Zet een half uur in de koelkast.
  • Leg intussen de satéprikkers wellen in een bak met water.
  • Steek de bbq aan en zorg dat deze goed heet is.
  • Rijg de aubergine aan de saté prikkers, ongeveer 5 stukjes per prikker. Bewaar de overgebleven marinade.
  • Voeg 2 eetlepels Dijonaise toe aan de overgebleven marinade. Dit gebruik je als dip / saus voor de saté.
  • Leg de aubergine saté op de bbq en grill ongeveer 3-4 minuten per kant.
  • Serveer de aubergine saté met de Dijonaise saus

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99