Vegetarische aubergine saté van de bbq
Porties
Ingrediënten
- 1 grote aubergine
Marinade
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel rijstazijn
- 0,5 eetlepel suiker
- 1 eetlepel limoensap
Dip / saus
- 2 eetlepels Dijonaise
Instructies
- Was de aubergine in blokjes van ongeveer 1,5 cm dik.
- Doe de ingredienten voor de marinade in een kom. Voeg de aubergine blokjes toe en roer goed door. Zet een half uur in de koelkast.
- Leg intussen de satéprikkers wellen in een bak met water.
- Steek de bbq aan en zorg dat deze goed heet is.
- Rijg de aubergine aan de saté prikkers, ongeveer 5 stukjes per prikker. Bewaar de overgebleven marinade.
- Voeg 2 eetlepels Dijonaise toe aan de overgebleven marinade. Dit gebruik je als dip / saus voor de saté.
- Leg de aubergine saté op de bbq en grill ongeveer 3-4 minuten per kant.
- Serveer de aubergine saté met de Dijonaise saus
Wil je dit recept opslaan? Maak dan snel en gratis een eigen account aan!
Review