Ingrediënten
- 1 grote aubergine
Marinade
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel rijstazijn
- 0,5 eetlepel suiker
- 1 eetlepel limoensap
Dip / saus
- 2 eetlepels Dijonaise
Instructies
- Was de aubergine in blokjes van ongeveer 1,5 cm dik.
- Doe de ingredienten voor de marinade in een kom. Voeg de aubergine blokjes toe en roer goed door. Zet een half uur in de koelkast.
- Leg intussen de satéprikkers wellen in een bak met water.
- Steek de bbq aan en zorg dat deze goed heet is.
- Rijg de aubergine aan de saté prikkers, ongeveer 5 stukjes per prikker. Bewaar de overgebleven marinade.
- Voeg 2 eetlepels Dijonaise toe aan de overgebleven marinade. Dit gebruik je als dip / saus voor de saté.
- Leg de aubergine saté op de bbq en grill ongeveer 3-4 minuten per kant.
- Serveer de aubergine saté met de Dijonaise saus
* Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees meer in mijn disclaimer
Wil je dit recept opslaan? Maak dan snel en gratis een eigen account aan!
Review