Als ik wraps op tafel zet, dan weet ik dat er goed gegeten wordt. Ken je dat? Bij ons is iedereen gek op wraps. Ik denk dat de kids het identificeren met pannenkoeken. Ze mogen de wraps zelf beleggen en dat vinden ze een feestje.
Feestmaal
Ik maak ook vaak wraps als er mensen komen eten. Iedereen kan zelf zijn eigen wrap beleggen en met alle schaaltjes met toppings is het een waar feestmaal!
Genoeg groente
Als ik wraps maak, zorg ik altijd voor voldoende gezonde toppings. Dit keer ging ik voor sperziebonen, mais, avocado, ui en zwarte bonen. Ik serveer de wraps als monkey platter: alle toppings gaan in een apart schaaltje of ik leg ze op een grote plank. De kid mogen zelf kiezen waarmee ze hun wrap beleggen, als ze maar ten minste twee groente soorten kiezen. Dit is bij ons de formule voor succes om de kids lekker groente te laten eten.
Groene frietjes
Sperziebonen verkoop ik trouwens onder de noemer van ‘groene frietjes’ en dat werkt hier heel goed haha…
De sperziebonen heb ik voor dit recept geblancheerd. Dit betekent dat ik ze drie minuten heb gekookt in kokend water, daarna heb afgegoten en laten schrikken in een schaal met ijskoud water. Dit proces zorgt ervoor dat de sperziebonen mooi gaar worden en tegelijkertijd lekker knapperig en groen blijven. Handig he?
Hou je niet van knapperige sperziebonen? Kook de sperziebonen dan gewoon wat langer, zo’n 10-12 minuten.
Wraps met sperziebonen en avocadodressing
Ingrediënten
- 500 gram sperzieboon
- 2 avocado
- 240 gram zwarte boon (uitlekgewicht). Blik van 400 gram
- 285 gram mais (uitlekgewicht). Blik van 300 gram
- 1 rode ui
Avocadodressing
- 125 gram creme fraiche
- 1 avocado
- chipotlesaus
- 1 snufje gerookt paprikapoeder
- 0,5 limoen
Overig
- 8 medium (volkoren) wraps
- 1 handje verse koriander
Instructies
- Was de sperziebonen en snij de uiteinden er vanaf. Blancheer de sperziebonen 3 minuten in kokend water. Giet af en leg de bonen direct in bak met ijskoud water. Laat de bonen even rusten en giet vervolgens af. Zet even apart en breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Schil de rode ui en snij in ringen. Snij de avocado's in de lengte doormidden (schil kun je er nog omheen laten). Verwijder de pit met een lepel en lepel de avocado's uit de schil. Snij in plakjes.
- Giet de maïs en de zwarte bonen af. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
Avocadodressing
- Snij de laatste avocado doormidden. Verwijder uit de schil en prak de avocado in een schaaltje. Voeg de creme fraiche toe en de sap van de halve limoen. Roer goed door tot je een mooi sausje krijgt. Breng op smaak met wat chipotlesaus, gerookt paprikapoeder, zout en peper.
Tot slot..
- Verwarm de wraps. Ik doe dit één voor één in een koekenpan, maar het kan ook tegelijk in de magnetron.
- Serveer alle ingrediënten apart op tafel zodat iedereen zijn eigen wraps kan samenstellen, of beleg de wraps met: de avocadodressing, zwarte bonen, mais, sperziebonen, rode ui en garneer met wat blaadjes verse koriander.
Kidsproof tips
- Mijn kinderen zijn gek op wraps. Het zijn net pannenkoeken.
- Ik serveer wraps altijd als monkeyplatter: wraps met allemaal schaaltjes met de toppings. Ze mogen van mij zelf kiezen wat ze op hun wrap doen, maar daar moeten wel ten minste twee groentesoorten bij zitten. Dat werkt bij ons altijd perfect!
Review