Dit recept lijkt een beetje op een studentenmaaltijd. En dat bedoel ik niet verkeerd hoor. Het is namelijk snel klaar, dus ideaal! \
Speckjes
Pasta met broccoli, roomkaas en spekjes is een bekend recept. Je kunt deze maaltijd heel eenvoudig vegetarisch maken door vegetarische speckjes te gebruiken. Ik heb dat in mijn recept ook gedaan. Ik koos voor de gerookte speckjes van de Vegetarische slager. Deze zijn lekker gerookt en zout van smaak en hebben een fijne structuur.
Roomkaas
Dit recept maak je met kruiden roomkaas. Ik gebruik zelf altijd boursin, omdat ik deze net wat lekkerder vindt smaken dan andere kruiden roomkazen. De boursin kun je natuurlijk vervangen door ieder ander merk.
Snelle pasta met broccoli, boursin en vegetarische speckjes
Ingrediƫnten
- 320 gram pasta naar keuze
- 500 gram broccoli
- 125 gram vegetarische speckjes
- 150 gram boursin
- zout
- peper
- Parmezaanse kaas
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet af. Sprenkel wat olijfolie erover zodat de pasta niet te veel aan elkaar gaat kleven.
- Was de broccoli en snij in roosjes. Kook de broccoli in een pan met ruimkokend water in ongeveer 4 minuten beetgaar.
- Bak intussen de vegetarische speckjes in wat olijfjolie in een koekenpan. Haal de speckjes uit de pan en hou even apart.
- Verwarm de boursin nu in de hapjespan en voeg 2 eetlepels kookvocht van de pasta of broccoli toe. Roer tot een gladde saus. Doe de broccoli en de pasta door de boursin en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
- Serveer met de vegetarische speckjes en wat geraspte Parmezaanse kaas.
Review