De beste vegan foodblogs

Op Foxilicious.nl deel ik regelmatig plantaardige recepten, maar mijn blog is niet volledig vegan en ik ben ook niet de allergrootste vegan expert. Wil je vaker veganistisch eten? Dan raad ik je zeker aan om een kijkje te nemen bij de twee dames hieronder.

Puur Suzanne

Puur Suzanne heeft een behoorlijk groot Instagram kanaal waarop ze mensen inspireert tot een gezonde vegan lifestyle. Ze is voedingscoach en deelt heerlijke veganistische recepten op haar website. Op Instagram post ze regelmatig vegan tips en probeert ze mensen bewust te maken rondom dierenleed en milieuproblematiek.

Lenna Omrani

Lenna kan alles ‘veganizen’. Via Instagram inspireert ze ontzettend veel mensen om vaker voor plantaardige maaltijden te kiezen. En dat doet ze met verve, want haar creaties zien eruit als ware kunstwerkjes. Haar recepten vind je op haar website Lennaomrani.com. Binnenkort kun je ze ook in de boekenwinkel vinden, want ze werkt aan een kookboek.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Foodblogs met de mooiste food foto’s

Food foto’s, daar kan ik echt uren naar kijken. Het is voor mij dan ook heel erg verleidelijk om te blijven scrollen op Instagram, want daar kom je de mooiste plaatjes tegen, waar je meteen bij gaat watertanden. Wist je dat er ook hele gave Nederlandse accounts zijn die de prachtigste plaatjes delen?

Food from Claudnine

Food from Claudnine – website en Instagram. Claudia maakt geweldige foto’s. Ze heeft een prachtig kookboek geschreven ‘Vers Deeg‘, waarin ze de lekkerste (hartige) bakrecepten deelt. En in oktober komt haar tweede kookboek uit! Claudia maakt de meest fantastische zuurdesem broden en van haar foto’s kan ik alleen maar jaloers worden.

Eefkooktzo

Eva, van Eefkooktzo heeft van haar hobby haar werk gemaakt. Inmiddels heeft ze één van de meest bezochte foodblogs van Nederland met ontelbaar veel lekkere recepten. Eef’s stijl is ontzettend divers. Wat haar stijl kenmerkt, is dat zij altijd mooie foto’s maakt waardoor je standaard zin krijgt in het gerecht. Een absolute aanrader om te volgen op Instagram.

Foodblogs met voedingsbegeleiding

Voedingsbegeleiding heeft afgelopen jaren een vlucht genomen. De combinatie van voedingsbegeleiding met lekkere recepten vind ik ontzettend leuk om te zien.

Foodlies

Lisa is voedingscoach en heeft een prachtig Instagram kanaal waarmee ze mensen inspireert tot intuïtief eten. Ze deelt hele leuke foodswaps en geeft interessante uitleg over voedingswaarden. Foodlies heeft ook een website waar je terecht kunt voor heerlijke recepten.

Yourmealplanners

Ik volg Lucy van Yourmealplanners al jaren. Qua eten hebben we redelijk dezelfde smaak. Vegetarisch, voedzaam, veel groente en altijd op zoek naar lekkere vegetarische en eiwitrijke opties. Afgelopen jaar is Lucy zich gaan richten op intuïtief en holistisch voedingsadvies. Als je dit aanspreekt, zou ik zeker een kijkje nemen op haar website én haar volgen op Instagram.

Foodblogs met gezonde baksels en ontbijtjes

Ik ben zelf niet zo van de ontbijtjes en baksels, maar het geeft me wel veel inspiratie. Ontbijtjes en baksels worden op Instagram vaak zo prachtig gepresenteerd.

Foodbysann

Sanne heeft alles wat je bij Foxilicious niet kunt vinden: gezonde baksels en ontbijtjes. Sanne is een super spontane jonge meid. Op haar Instagram kanaal deelt ze de mooiste gluten- en lactosevrije kunstwerkjes. Haar recepten vind je allemaal op haar website.

Vegetarische foodblogs

Er zijn eigenlijk maar weinig grote vegetarische foodblogs, kwam ik achter. Je hebt jaimyskitchen, healthyfoodbymanon en beaufood. Zij delen heerlijke vegetarische gerechten, maar ook recepten met vis. Wil je echt puur vegetarisch eten? Dan kom je al snel uit bij de Hippe Vegetariër (en bij Foxilicious natuurlijk).

De Hippe Vegetariër

De Hippe Vegetariër is dé autoriteit op het gebied van vegetarische recepten. Al jaren lang inspireert Isabel Boerdam met haar team om vegetarisch te eten. De Week Zonder Vlees is een initiatief dat is ontstaan vanuit de Hippe Vegetariër. Op de website van de Hippe Vegetariër vind je een groot aantal vegetarische recepten, maar bijvoorbeeld ook leuke reviews over vleesvervangers.

Orzo met tomatensaus, gegrilde groente en burrata
Deze orzo is super makkelijk om te maken en echt een ware smaaksensatie. Er komen geen pakjes en zakjes aan te pas. De burrata zorgt voor een heerlijk romige smaak.
Bekijk recept
Vegetarische enchilada’s: wraps gevulde met zoete aardappel, mais en bonen
Deze vegetarische enchilada's zijn een must om te proberen. De wraps zijn gevuld met een mengsel van zoete aardappel, mais en bonen. Super simpel om te maken, met ingredienten die je bijna allemaal in de voorraad kast hebt staan. Een heerlijk vegetarisch gerecht voor het hele gezin! 
Bekijk recept
Vegan paella met groene asperges
Paella is ook heerlijk zonder vis! Deze vegan paella bewijst dat heel goed. De paella zit vol lekkere groente, waaronder groene asperges. De paellakruiden maak je eenvoudig zelf, op basis van saffraan en paprikapoeder.
Bekijk recept