Welkom bij de grote pizza contest! Ik ben door Dr. Oetker gevraagd om hun nieuwe vega(n) pizza’s te proeven en te reviewen. Of ik hier even over moest nadenken? Natuurlijk niet!
Pizza fan
Ik ben een echte pizza fan! Niet alleen ik trouwens, wij allemaal in ons gezin. Wist je trouwens dat wij een heuse pizza oven in de tuin hebben? Het is dus ook niet zo gek dat ik een aantal heerlijke recepten op mijn website heb staan. Zoals een pizza met rode kool, eentje met oesterzwammen en blauwe kaas én een variant met courgette, zongedroogde tomaat en pijnboompitjes.
Het liefst maak ik zelf pizzadeeg, maar als ik weinig tijd heb dan kies ik voor een groentebodem welke ik vervolgens beleg met extra lekkere toppings. Een leuk weetje trouwens; wij nemen altijd pizza mee op vakantie. Dit is echt dé ideale snack achter het stuur. Lekker hartig en zout. Dan kan ik er weer even tegenaan. Voorheen was Ristorante Funghi mijn favoriet, maar sinds Dr. Oetker pizza’s met groentebodems heeft uitgebracht ga ik standaard voor de spinaziebodem met champignons. Zo kan ik iets meer verantwoord genieten van mijn pizza.
Nieuwe pizza’s van Dr. Oetker
Dr. Oetker lanceert nieuwe pizza’s, hoera! Vegetarische én veganistische pizza’s met een knapperige bodem en veel groente. De nieuwe ‘lijn’ heet The Good Baker. Deze zijn gezonder en lekkerder. Echte feel good pizza’s dus! Je hebt verschillende varianten, ik zet ze voor je op een rijtje;
Spinach & Pumpkin seeds: Een knapperige bodem van havervlokken met als belangrijkste toppings spinazie en pompoenzaadjes. Deze variant is volledig plantaardig.
Broccoli & Mushroom: Een dunne spinaziebodem belegd met onder andere broccoli, champignons en mozzarella.
Veggie Mix: Een krokante bodem van zuurdesem met een rijke groentemix als topping.
Gezondere keuze
Dr. Oetker speelt goed in op de bewuste(re) keuzes die de consument tegenwoordig wil maken. Zoals gezegd komen er twee vegetarische pizza’s en één veganistische pizza bij in het assortiment. Ze zijn alledrie rijk belegd met groenten en heerlijke toppings. En het fijne is; ze bevatten geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen en hebben een Nutri-score A of B. De verschillende bodems zijn gemaakt op basis van zuurdesem, havervlokken en spinazie. En wat zijn ze lekker krokant! De pizza’s bevatten tevens veel vezels en eiwitten (kijk, daar hou ik van!). Een paar jaar geleden had je dit nog niet kunnen bedenken, maar het kan dus toch; gezondere pizza’s met betere voedingswaarden zo uit het vriesvak!
Mijn favoriete pizza
En dan is het nu tijd voor de onthulling… Welke feel good pizza is mijn favoriet? Laat ik voorop stellen dat ik aangenaam was verrast door alle drie de pizza’s! De vegan Spinach & Pumpkin seeds pizza met spinazie en pompoenpitten was lekkerder dan ik had gedacht. Uiteindelijk vond ik de Broccoli & Mushroom pizza en de Veggie Mix pizza het lekkerst. Bij de Veggie Mix vind ik de bodem met zuurdesem ontzettend lekker. De Broccoli & Mushroom pizza heeft een heel lekkere topping van basilicum en knoflook. En als ik er dan toch één moet kiezen: de Broccoli & Mushroom wint het voor mij net van de Veggie Mix. Maar goed, moraal van dit verhaal: als je een keer kiest voor een makkelijke avond met diepvries pizza’s, dan raad ik je absoluut aan om de Good Baker pizza’s van Dr. Oetker te kiezen. Ze zijn lekker en een bewustere keuze!
Review