Ik maak elke dag wel een salade bij het avondeten. Ik vind het lekker fris en in de (na)zomer is het een fijne afwisseling naast het warme eten.

[ingredients title=”Dit heb je nodig voor 1 bijgerecht”]

  • een halve zak krulsla melange of een kwart krop sla
  • 2 stengels van een bosui
  • Handje cherrytomaten
  • 2 wilde perzikken
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • Handje amandelschaafsel

Dressing

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel notenolie
  • 1,5 eetlepel witte balsamico azijn
  • 1 theelepel jam
  • Zout
  • Peper

[/ingredients]

[directions title=”Zo maak je het”]

  1. Doe de sla in een kom. Snij de bosui in ringen en de cherrytomaatjes en wilde perzikken in stukjes. Verdeel dit over de sla.
  2. Verwarm de amandelschaafsel kort. Kruimel de geitenkaas over de salade en strooi ook de amandelen er over.
  3. Voor de dressing doe je alle dressing ingrediënten in een klein bakje en meng deze totdat je een egale dressing krijgt.I k laat iedereen zelf de dressing over de salade doen. Dan blijft de salade lekker vers en wordt het niet slap. Zo kun je salade die je over hebt de volgende dag nog eten als lunch.

[/directions]

Extra kidsproof tip:

  • Joppe houdt nog niet zo van sla. Voor hem maak ik daarom een apart bakje met de dingen uit onze salade die hij wel lekker vindt. In dit geval tomaat en perzik Zo heeft hij ook een ‘salade’ en krijgt ie genoeg vitamines binnen.