Ken je dat? Je hebt gebbq’t, kaasfondue’t of gegourmet en je blijft zitten met een stokbrood. Geen probleem, je maakt er in een handomdraai een lekker gevuld stokbroodje van (of croutons). Trek wat groenten uit je groentenlade en het feest kan beginnen. Een gevuld stokbrood is heerlijk als lunch, maar kan ook prima voor avondeten met een kop soep of een salade. Ik maakte dit gegratineerd stokbroodje met champignons en paprika, maar het kan ook prima met courgettes, bleekselderij en andere groenten, waar jij zin in hebt!Ā
Dit werkt trouwens ook met afbakstokbrood. Alle stappen zijn hetzelfde, alleen moet je het wat langer afbakken, zo’n 10 minuten is meestal voldoende.
Gevuld stokbrood met restjes groente
Heb je stokbrood over? Maak er een lekker vegetarisch gevuld stokbroodje van met wat restjes groenten uit je groentenla. Gratineer met wat geraspte kaas en je hebt een heerlijke lunch of bijgerecht!
Portiespersonen
Ingrediƫnten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1,5 paprika
- 100 gram champignon
- 200 gram zwarte boon (uit blik)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- Italiaanse kruiden
- zout
- peper
- olijfolie
- 75 gram geraspte kaas
- 1 stokbrood
Instructies
- Snij de ui en knoflook fijn en bak in een scheutje olijfolie in een hapjespan.
- Snij de rest van de groenten fijn en voeg toe aan het uimengsel. Bak de groenten in 5 minuten gaar. Doe de uitgelekte zwarte bonen en de tomatenpuree erbij en breng op smaak met Italiaanse kruiden en zout en peper.
- Snij het stokbrood in de lengte doormidden en verdeel het in 3 stukken (of meer, als je met meer personen bent). Beleg de onderkanten van het stokbrood met het groentemengsel. Strooi hier de geraspte kaas over en doe de bovenkanten van het stokbrood erop.
- Bak de stokbroden 5 minuten in de oven. Eet smakelijk!
Kidsproof tips
- Mijn zoontje vond dit fantastisch! Pas de groenten aan naar de groenten die jouw kind lust, dan komt het bij jou ook vast goed :).Ā
Wil je dit recept opslaan? Maak dan snel en gratis een eigen account aan!
Review