Voor kerst maakte ik een heerlijke croissantring met spinazie. Dit kunstwerkje werd gewaardeerd door jullie en smaakte naar meer. Vandaag deel ik mijn versie van de mini vegetarische Mexicaanse ‘tacoring’. Deze croissantring is super simpel en snel om te maken. Hij is gevuld met mais, zwarte bonen en tacosaus. Dip de stukjes van de ring in wat creme fraiche, taco saus of guacamole en je hebt een super lekkere party snack. Leuk voor oudjaarsavond bijvoorbeeld ;). De tacoring staat prachtig op tafel en is zo op!

Voor de miniring gebruikte ik croissant deeg party mini’s (24 stuks). Met 1 rol maak je 2 tacoringen van elk 12 snacks.

Je kunt ook voor de ‘classic’ croissantdeeg gaan. Dit zijn grotere stuks deeg. Je hebt dan 2 rollen van 6 croissants nodig. Je maakt daarmee een grote ring van 12 stuks. Met de grote ring heb je het formaat van een voorgerecht, of voor een hoofdgerecht als je ieder meerdere stuks geeft.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

De ingrediënt hoeveelheden zijn hetzelfde voor 1 grote ring, of 2 ringen met mini’s.

Vegetarische Mexicaanse tacoring

Deze vegetarische Mexicaanse tacoring is een super leuke snack om op tafel te zetten bij een feestje. Hij is heel makkelijk om te maken en ziet er super feestelijk uit. De croissantring kun je ook in een groter formaat maken, dan heb je een leuk voorgerecht of hoofdgerecht. 
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 17 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangBorrel, Hoofdgerecht, Snack, Voorgerecht
KeukenMexicaans
TrefwoordCroissantring, Mexicaans, Snack, Tacoring, Vegetarisch
Porties24 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol croissantdeeg party mini’s (24 stuks) voor een voorgerecht kun je 2 rollen croissantdeeg classic gebruiken (totaal 12 stuks)
  • 400 gram zwarte boon 1 blik
  • 150 gram mais 1 klein blikje
  • 100 gram Mexicaanse taco salsa half potje. Ik gebruik ‘medium’, maar je kunt ook kiezen voor mild of hot.
  • 50 gram cheddarkaas
  • 1 ei

Optioneel, om erbij te serveren

  • creme fraiche
  • Mexicaanse taco salsa
  • guacamole

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg 2 bakplaten met bakpapier klaar. 
  • Maak de verpakking croissantdeeg open. Je hebt nu 24 stukken croissantdeeg. Maak op je bakplaat met bakpapier een cirkel van 12 stukjes croissantdeeg met de korte kanten van het deeg aan de binnenkant. De korte kanten laat je overlappen. Doe hetzelfde met de overige 12 stukjes deeg, op een andere bakplaat met bakpapier.
    Kerstkrans
  • Maak nu je vulling. Laat de bonen en mais uitlekken en doe in een kom. Voeg de taco salsa toe. Snij de cheddar in kleine stukjes en voeg toe aan het bonenmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de vulling over de ring en vouw ieder stukje deeg naar binnen en ‘plak’ het aan de onderkant vast. Besmeer de bovenkant van de ring met ei. 
    Doe hetzelfde met de tweede croissantring. 
    Bak de tacoring nu 15-20 minuten in de oven. 
    (ik was vergeten een foto te maken van de tacoring toen ik em vulde. De foto is van de kerstkrans, maar je kunt er wel goed op zien hoe je de ring vult. 
    Kerstkrans van croissantdeeg
  • Serveer de ring in zijn geheel op tafel. Het is lekker om de ring te dippen in wat guacamole, creme fraiche of Mexicaanse taco salsa. 

Kidsproof tips

  • Voor kinderen is dit vaak en top snack! Kies voor kids een milde of medium taco salsa.