Lekkere doordeweekse maaltijd

Deze udon noedels zijn een van mijn favoriete gerechten voor doordeweeks. Lekker snel klaar en geen gedoe met moeilijke sausjes of specerijen. De ‘woksaus’ heb ik heel erg simpel gehouden. Met sojasaus en gembersiroop creĆ«er je namelijk een super lekkere smaakexplosie! Dit past perfect bij een roerbak gerecht.

Roerbakgerecht met udon noedels

Udon noedels zijn als het ware dikke mie slieten. Bij mij thuis is iedereen gek op mie! De kinderen vinden het leuk om Lady en de Vagebond te spelen met de mie. Ik vind het al lang best, want ze genieten van het eten en die groente gaat er ongemerkt ook lekker in! Mij hoor je niet klagen :). Ik maakte al eerder dit mie recept. Mijn kids zijn daar ook helemaal gek op!

Tofublokjes als vleesvervanger

Om dit snelle roerbakgerecht helemaal compleet te maken heb ik er tofublokjes aan toegevoegd. Tofu is 100% plantaardig en daarnaast ook nog eens rijk aan eiwitten. In mijn ogen is het daarom een hele goede en natuurlijke vleesvervanger. Even goed aanbakken totdat de tofu een beetje knapperig is en je hebt een ware verrijking voor je gerecht!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Snelle en makkelijke vegetarische recepten

Zoek je nog meer inspiratie voor snelle vegetarische recepten? Kijk dan eens op mijn ‘super snel’ pagina. Hier heb ik alle recepten verzameld die je binnen 20 minuten op tafel kunt toveren. Ideaal, toch?!

Snelle udon noedels met snijbonen, broccoli en tofu

Dit is een snel, makkelijk en super lekker vegetarisch roerbakgerecht met udon noedels. Veel groente, knapperige tofu en heerlijk dikke mie. Voor dit gerecht heb je geen ingewikkelde sauzen of specerijen nodig. Een perfecte doordeweekse vegetarische maaltijd voor het hele gezin!
3.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenAziatisch, Fusion
TrefwoordKidsproof, Noedels, noodels, Roerbak, Udon noedels, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • 400 gram snijboon alternatief: peultjes, sugar snaps of sperziebonen
  • 1 broccoli
  • 250 gram udon noedels
  • arachideolie alternatief: zonnebloemolie
  • 250 gram tofublokjes
  • 0,5 chilipeper
  • 1 paprika ik had geel, maar andere kleur kan ook
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • zout
  • peper

Optioneel, om te garneren

  • 1 handje zwart sesamzaad

Instructies

  • Was de snijbonen en snij ze in stukjes. Was de broccoli en snij in roosjes.
    Doe de snijbonen in een grote pan met kokend water en breng aan de kook. Voeg na ongeveer 4-5 minuten de broccoliroosjes toe en kook nog eens 4-5 minuten tot beide groente beetgaar zijn.
  • Kook de udonnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af met koud water.
  • Verwarm een flinke scheut arachideolie in een hapjespan. Bak hierin de tofublokjes.
    Snij de chilipeper in dunne ringen. Verwijder eventueel de zaadlijsten als je niet van pittig houdt. Was en snij intussen de paprika ook in reepjes en voeg de paprika en chilipeper toe aan de tofublokjes. Bak nog eens 10 minuten.
  • Voeg 3 eetlepels arachideolie, de sojasaus en gembersiroop toe aan de paprika en tofu. Doe de noedels, broccoli en snijbonen erbij en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Kidsproof tips

  • Mijn kinderen zijn gek op noedels! Het leukste is natuurlijk om Lady en de Vagebond te spelen met die lange slierten. Ik laat mijn kids dan ook lekker met de vingers eten als ze willen.Ā 
  • De groente in dit gerecht kun je afstemmen op jouw kind. Ik had toevallig broccoli, snijbonen en paprika in huis. Maar je kunt ook champignons, peultjes, sperziebonen of kleine maiskolfjes gebruiken!
Snelle vegetarische roerbak
Snelle udon noedels met broccoli, snijbonen, paprika en tofu