Ik ben gek op pesto. Zelfgemaakt wel uiteraard, want die uit een potje smaakt echt veel minder lekker en zit allerlei onnodige troep in. Vandaag deel ik mijn recept voor avocadopesto met je.

Zelfgemaakte avocado pesto

Pesto is super makkelijk om zelf te maken. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig: basilicum, olijfolie, citroensap, knoflook, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Deze avocadopesto heeft daarnaast nog één extra ingrediënt, namelijk avocado. De avocado geeft een heerlijk romige smaak aan de pesto. Het is net weer even wat anders dan de gewone pesto.

Deze avocadopesto is lekker door de pasta, op brood als spread, als dressing door een salade of om in te dippen. Enjoy!

Foxilicious kerstspecial 2022

Wil jij dit jaar een heerlijk duurzaam en stressvrij kerstdiner? Bestel dan nu de Foxilicious kerstspecial.

✓ 12 vega(n) recepten

✓ Duurzaam

✓ Stressvrij

✓ Verkrijgbaar als ebook en hardcopy A5 magazine

Het perfecte duuurzame sint of kerstcadeau.

Ebook kerstrecepten vegetarisch

Avocado pesto

Avocadopesto

Avocadopesto is een super lekkere variant op de ‘gewone’ pesto. Door een avocado toe te voegen heb je een hele romige smaak en krijg je meteen wat groente binnen. Lekker door een pasta, op brood als spread, als dip en als dressing bij een salade. Super makkelijk, snel en gezond! 1 portie is ongeveer 200 gram pesto. 
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Fusion, Italiaans
Trefwoord: Avocado, Boerenkoolpesto, Kidsproof, Vegetarisch
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • sap van een halve citroen
  • 15 gram verse basilicum
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 5 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten in een paar minuten goudbruin in een koekenpan. 
  • Haal de avocado uit de schil en ontpit deze. Ontvel de knoflook. Doe alle ingredienten in een hakmolentje en maal totdat je een mooie gladde pesto krijgt. 
  • Lekker door de pasta, als spread op brood, als dip, of als dressing bij een salade!
    Je kunt de pesto een paar dagen in de koelkast bewaren. 

Kidsproof tips

  • Deze pesto is een handige manier om groente te verstoppen. Kinderen zijn er vaak gek op! 

Voedingswaarde

Calorieën: 350kcal

* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer