Makkelijk dessert
Er zijn maar weinig desserts op mijn website te vinden. Ik ben niet echt een toetjesmens. Niet dat ik het niet lekker vind hoor, maar ik ga meestal helemaal op in het hoofdgerecht, dat ik daarna helemaal geen trek meer heb. Maar met kerst wil ik er wel aan geloven en maak ik ieder jaar Ć©Ć©n nagerecht. Dit jaar ging ik voor een super lekkere en makkelijke crumble van bastogne en bosvruchten.
Crumble: makkelijk om te meal preppen
Met kerst vind ik het belangrijk om gerechten te maken die je van tevoren kunt klaar maken. Met desserts kan dat vaak prima. Zo ook met deze crumble. De crumble kun je volledig van tevoren klaar maken en dan ter plekke in de oven bakken, zodat je het wel lekker warm kunt serveren. Maak de crumble 1 tot 2 dagen van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast.
Kerst nagerecht
Heeft dit nagerecht je nog niet overtuigd? Kijk dan eens naar mijn monchou trifle of banoffee pie in glas. Dat zijn allebei ook hele eenvoudige desserts.
Vegetarische kerst recepten
Wil jij dit jaar eens een vegetarisch kerstdiner op tafel zetten? Dan heb ik goed nieuws voor je, want ik heb inmiddels een heleboel vegetarische kerstrecepten ontwikkeld. Op deze speciale kerstpagina heb ik al mijn kerstrecepten verzameld.
Ik heb een paar handige overzichten gemaakt van kerstrecepten, zodat je makkelijk je eigen menu kunt samenstellen.
- 7x de lekkerste vegetarische voorgerechten voor kerst
- 7x de lekkerste vegetarische hoofdgerechten voor kerst
- 7x de lekkerste vegetarische bijgerechten voor kerst
- De lekkerste vegetarische desserts voor kerst
Daarnaast heb ik ook een paar kerstmenu’s voor je klaar staan met gerechten die ik zelf heb geselecteerd. Zo hoef je zelf helemaal niet meer na te denken over het samenstellen van een menu. Handig toch?!
- Vegetarisch kerstmenu I
- Vegetarisch kerstmenu II
- Vegetarisch kerstmenu III
Ben je op zoek naar een voorgerecht? Kijk dan HIER. Al mijn hoofdgerechten, waaronder ook mijn legendarische beet wellington, staan HIER. Natuurlijk horen daar ook wat lekkere vegetarische bijgerechten bij.
Bastogne crumble met bosvruchten en ijs
Ingrediƫnten
- 250 gram bosvruchten diepvries, alternatief; frambozen en rode bessen of rood fruit
- 50 gram boter
- 85 gram bastogne koeken ongeveer 1/3 van een pak bastogne koeken
- 40 gram bloem
- 30 gram suiker
- 4 bolletjes (slagroom)ijs
Instructies
- Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden en zet een ovenschaal klaar.
- Verdeel de bosvruchten over de ovenschaal en ontdooi het fruit.
- Verkruimel de bastogne koeken in een food processor. Het kan ook met de hand; leg de koeken op het aanrecht en rol en verkruimel met een deegroller.
- Snij de roomboter in kleine blokjes en voeg toe aan de kruimels. Voeg ook de bloem en suiker toe. Kneed met je handen of in de keukenmachine tot een kruimeldeeg.
- Verdeel het kruimeldeeg over het fruit en zorg dat al het fruit bedekt is. Bak de crubmle in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.
- Serveer met een bolletje (slagroom)ijs.
Kidsproof tips
- Kinderen zijn meestal gek op toetjes, dus deze crumble gaat er waarschijnlijk wel in!
- De bosvruchten kun je ook vervangen door aardbei, of ander fruit.Ā
Review