Bastogne crumble met bosvruchten en ijs

Kerst nagerecht

Makkelijk dessert

Er zijn maar weinig desserts op mijn website te vinden. Ik ben niet echt een toetjesmens. Niet dat ik het niet lekker vind hoor, maar ik ga meestal helemaal op in het hoofdgerecht, dat ik daarna helemaal geen trek meer heb. Maar met kerst wil ik er wel aan geloven en maak ik ieder jaar één nagerecht. Dit jaar ging ik voor een super lekkere en makkelijke crumble van bastogne en bosvruchten.

Crumble: makkelijk om te meal preppen

Met kerst vind ik het belangrijk om gerechten te maken die je van tevoren kunt klaar maken. Met desserts kan dat vaak prima. Zo ook met deze crumble. De crumble kun je volledig van tevoren klaar maken en dan ter plekke in de oven bakken, zodat je het wel lekker warm kunt serveren. Maak de crumble 1 tot 2 dagen van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast.

Kerst nagerecht

Heeft dit nagerecht je nog niet overtuigd? Kijk dan eens naar mijn monchou trifle of banoffee pie in glas. Dat zijn allebei ook hele eenvoudige desserts.

Foxilicious kerstspecial 2022

Wil jij dit jaar een heerlijk duurzaam en stressvrij kerstdiner? Bestel dan nu de Foxilicious kerstspecial.

✓ 12 vega(n) recepten

✓ Duurzaam

✓ Stressvrij

✓ Verkrijgbaar als ebook en hardcopy A5 magazine

Het perfecte duuurzame sint of kerstcadeau.

Ebook kerstrecepten vegetarisch

Vegetarische kerst recepten

Wil jij dit jaar eens een vegetarisch kerstdiner op tafel zetten? Dan heb ik goed nieuws voor je, want ik heb inmiddels een heleboel vegetarische kerstrecepten ontwikkeld. Op deze speciale kerstpagina heb ik al mijn kerstrecepten verzameld.

Ik heb een paar handige overzichten gemaakt van kerstrecepten, zodat je makkelijk je eigen menu kunt samenstellen.

kerst vegetarisch
Vegetarisch kerstdiner

Daarnaast heb ik ook een paar kerstmenu’s voor je klaar staan met gerechten die ik zelf heb geselecteerd. Zo hoef je zelf helemaal niet meer na te denken over het samenstellen van een menu. Handig toch?!

Ben je op zoek naar een voorgerecht? Kijk dan HIER. Al mijn hoofdgerechten, waaronder ook mijn legendarische beet wellington, staan HIER. Natuurlijk horen daar ook wat lekkere vegetarische bijgerechten bij.

Kerst nagerecht

Bastogne crumble met bosvruchten en ijs

Deze bastogne crumble met bosvruchten is een perfect nagerecht voor een kerst diner. Het is makkelijk om te maken en ontzettend smaakvol. Een mooie afronding van een uitgebreid diner. De crumble maak je van bastogne koeken en diepvriesfruit. Je kunt dit dessert van tevoren klaar maken.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Dessert
Keuken: Amerikaans, Fusion
Trefwoord: Bastogne crumble, Bosvruchten, Crumble, Kidsproof, Kruimel
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram bosvruchten diepvries, alternatief; frambozen en rode bessen of rood fruit
  • 50 gram boter
  • 85 gram bastogne koeken ongeveer 1/3 van een pak bastogne koeken
  • 40 gram bloem
  • 30 gram suiker
  • 4 bolletjes (slagroom)ijs

Instructies

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden en zet een ovenschaal klaar.
  • Verdeel de bosvruchten over de ovenschaal en ontdooi het fruit.
  • Verkruimel de bastogne koeken in een food processor. Het kan ook met de hand; leg de koeken op het aanrecht en rol en verkruimel met een deegroller.
  • Snij de roomboter in kleine blokjes en voeg toe aan de kruimels. Voeg ook de bloem en suiker toe. Kneed met je handen of in de keukenmachine tot een kruimeldeeg.
  • Verdeel het kruimeldeeg over het fruit en zorg dat al het fruit bedekt is. Bak de crubmle in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.
  • Serveer met een bolletje (slagroom)ijs.

Kidsproof tips

  • Kinderen zijn meestal gek op toetjes, dus deze crumble gaat er waarschijnlijk wel in!
  • De bosvruchten kun je ook vervangen door aardbei, of ander fruit. 

Voedingswaarde

Calorieën: 294kcalKoolhydraten: 36gEiwitten: 3gVet: 16gVerzadigd vet: 10gCholesterol: 49mgZout: 133mgKalium: 166mgVezels: 2gSuiker: 25gVitamin A: 712IUVitamine C: 2mgCalcium: 70mgIron: 1mg

* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer

Kerst nagerecht
Bastogne crubmle met bosvruchten en ijs

Review

Reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




2 reacties op Bastogne crumble met bosvruchten en ijs

  • Hoihoi,

    Bedoel je dat je de crumble ongebakken kan bewaren en hem kan afbakken op het moment zelf? Of moet je hem wel helemaal afbakken en later opwarmen wanneer je hem wil gaan eten?

    Alvast bedankt,

    Lise

    • Hoi Lise, bedankt voor je reactie. Leuk dat je de crumble wilt gaan maken. Het handigst is om de crumble ongebakken in de koelkast te bewaren en ter plekke af te bakken. Dan smaakt ie het verst en is ie lekker warm! Hele fijne feestdagen gewenst! Liefs, Nienke