Een tijdje geleden postte ik een super lekkere carpaccio van courgette. Ik vind het heel gaaf om klassieke vleesgerechten om te toveren tot een vegetarisch feestmaal en dat is bij deze bietencarpaccio ook echt gelukt wat mij betreft.
Groente carpaccio is super snel klaar
Deze bieten carpaccio staat binnen 10 minuten op tafel. Of als je kiest voor warme geitenkaas, binnen 20 minuten. Gebruik voorgekookte bietjes, dan heb je geen gedoe met het koken van de biet.
Hoe snij je groente carpaccio?
Wat is nou eigenlijk de beste manier om groente dun te snijden? Tsja, dat ligt er maar net aan wat mij betreft. Courgette vind ik altijd heel handig met de keukenmachine, maar deze biet heb ik bijvoorbeeld met een mandoline gesneden. De kaasschaaf kan ook, maar is net wat meer gedoe en meer risico om je handen te snijden. Ik heb ook een rasp geprobeerd, maar dat vond ik niet fijn.
Bieten carpaccio
Ingrediƫnten
- 4 plakjes zachte geitenkaas ongeveer 70 gram
- 2 biet
- 1 handje walnoten
- 1 eetlepel balsamico creme
- 1 eetlepel olijfolie
- zout
- peper
- 1 snufje tijm
Optioneel, om te garneren
- verse basilicum
Instructies
Optioneel
- Hou je van warme geitenkaas (ik wel :))? Bak de geitenkaas dan 15 minuten op een bakplaat met bakpapier op 180 graden in de oven. Je kunt de geitenkaas ook onverwarmd gebruiken, ik vind warm zelf nog net wat extra smaak geven aan het gerecht.
- Snij de bieten met een mandoline of foodprocessor in dunne plakken van ongeveer 1,5 mm. Verdeel de plakjes biet over 2 borden.
- Verkruimel de geitenkaas over de bieten. Strooi ook wat walnoten over de bieten.
- Besprenkel de bieten met balsamico creme en geitenkaas en breng op smaak met zout, peper en tijm.
Optioneel
- Garneer met wat verse blaadjes basilicum
Kidsproof tips
- Met dit voorgerecht kun je hele leuke kindergerechten maken. Probeer eens een vorm van een dierenhoofd te maken met de plakjesbiet. Gegarandeerd dat je kind dit interessant vindt!
- De geitenkaas en noten kun je eventueel achterwege laten, of vervangen door wat creme fraiche of zuivelspread.Ā
Review