Crispy maissalade

          Mexican street salad mais

Ik word altijd heel vrolijk van verse maiskolven in mijn groententas van Tuinderij de Lijsterbes. De maiskolven smaken zoveel lekkerder dan de mais uit blik. Een van mijn favoriete dingen om te maken met verse mais, is deze crispy maissalade. Je kunt natuurlijk ook mais uit blik gebruiken voor dit recept, maar verse mais is dus wel lekkerder :). De salade is heel clean; je hebt weinig nodig en hij is ook nog eens erg makkelijk te maken!

[ingredients title=”Dit heb je nodig voor 1 bijgerecht voor 3 personen of één lunchportie”]

  • 2 maiskolven
  • halve rode ui
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • handje cherrytomaten
  • klein handje verse koriander
  • Chipotlesaus
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

[/ingredients]

[directions title=”Zo maak je het”]

  1. Ontdoe de maiskolven van het blad (als die er nog aan zitten) en kook de kolven in ongeveer 20 minuten gaar in ruim water. Je kunt de kolven ook in de stoomoven koken. In dat geval moet je rekenen op een uur stomen op 100 graden.
  2. Snij intussen de rode ui fijn en doe in een saladekom. Hak de koriander fijn en snij de cherrytomaten doormidden en voeg beide toe aan de uitjes.
  3. Snij de maiskorrels van de kolf af en voeg ze toe aan de tomaten en ui. Breng op smaak met wat olijfolie, zout en peper. Doe vervolgens wat klodders creme fraiche op de salade en maak af met wat scheutjes chipotlesaus naar smaak. Geniet ervan :).

[/directions]

Extra kidsproof tip:

  • Joppe is geen fan van rauwe ui en ‘blaadjes’ (verse koriander). Voor hem maak ik een apart bakje zonder ui en koriander.
  • De chipotlesaus en creme fraiche kun je voor je kids natuurlijk ook achterwege laten. Mais vinden ze meestal erg lekker!
Pin it Print
Indiase curry met sperziebonen Frisse curry met sperziebonen
Pannenkoekjes van courgettes: heerlijke courgette fritters Courgette pannenkoeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.