Ik was onlangs bezig met mijn heerlijke courgettesoep met doperwten van Ottolenghi en toen had ik nog wat doperwten over. Tuinerwtjes kun je natuurlijk prima invriezen, maar ik had zin om deze doperwten hummus te maken! Dit is een handige manier om wat extra groenten binnen te krijgen. Gebruik deze groentespread op brood, of op een toastje. Lekker smeren of dippen!
Porties: boterhammen
Ingrediënten
- 250 gram doperwten diepvries
- 1 eetlepel tahin
- 1 sap van een citroen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 0,5 theelepel komijnpoeder
- 3 takjes verse peterselie
- zout
- peper
Instructies
- Kook de doperwten in ruim water in ongeveer 5 minuten gaar. Giet de erwtjes af en spoel na met koud water. Doe de erwten in een blender.
- Voeg de tahin, citroensap, olie, knoflook, komijn en peterselie toe en pureer het geheel tot een gladde massa. Voeg eventueel een eetlepel water toe om de spread iets dunner te maken. Breng op smaak met zout en peper.
Kidsproof tips
- Groentespread is een handige manier om je kind wat meer groente te laten eten.
- Je kunt eventueel wat minder tahin toevoegen aan de spread, om een wat puurdere smaak te houden.
Disclaimer
Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.
Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en gebruik hashtag #foxilicious