Hoe ruim je je kledingkast op na een kleurenanalyse?

Met jouw persoonlijk kleurplan heb jij een heel mooi instrument in handen om jezelf te laten stralen en te zorgen voor een duurzame kledingkast. Hoe ga je hiermee aan de slag? Allereerst is het heel fijn om met jouw kleurplan je kledingkast op te ruimen. Daarnaast is het kleurplan ideaal om mee te nemen als je gaat shoppen. Hieronder geef ik je opruim- en shoptips met jouw kleurplan. 

Duurzame kleding

Zo ruim je je kledingkast op met een kleurenanalyse!

Het is vaak heel lekker om meteen je kast in te duiken met je kleurplan. Dan heb je meteen overzicht op de kleuren in je kast en kun je heel bewust vaker kleuren dragen die je echt doen stralen. Hoe doe je dat? 
Haal alle kleding uit je kast en leg het op je bed. Verdeel de kleding in 4 stapels:

  1. Perfecte kleur​
  2. Twijfel over de kleur
  3. Niet jouw kleur, maar wel een favoriet item
  4. Niet jouw kleur, ook geen favoriet

Wat doe je met de stapels kleding?

De eerste stapel mag sowieso blijven. Hang deze items meteen terug in je kast.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

De tweede stapel verdient wat extra aandacht. Bekijk de kleur nog eens goed met de tips in deze blog. Als je nog twijfelt, is het belangrijk om je af te vragen of het kledingstuk qua stijl bij je past. Zo ja, dan kun je het combineren met een van jouw beste kleuren en terughangen in je kast. Zo nee, dan wil adviseer ik om het item even uit je kast te laten. 


De derde stapel is misschien niet perfect qua kleur, maar wel qua stijl. Probeer deze kleding te combineren met een van je beste kleuren en leg het item terug in de kast. 


De vierde stapel laat je sowieso uit je kast. Kun je er nog geen afscheid van nemen? Bewaar het dan even in een aparte doos en kijk er over een paar maanden nog eens naar. Heb je het niet gemist? Dan mag het weg. Heb je het wel gemist? Hang het dan weer terug in de kast. 

Vond je dit artikel interessant? Bekijk dan meer blogs over duurzame kleding en een maatwerk kleurenanalyse op deze pagina.