Fingerfood: Mexicaanse nachoschotel

          Mexicaanse torillaschotel

Dit gerecht is een ideaal vegetarisch kidsproof gerecht! Het bestaat namelijk uit (nacho) chips, zwarte bonen en mais. Dat kan al niet meer mis gaan toch? Oh ja, en je mag het met je handen eten; het heet niet voor niets ‘fingerfood’ :). Ik vind dit een heerlijke maaltijd in het weekend. Lekker met elkaar smullen van de bakplaat. Je kunt het ook maken voor een feestje. Zeker weten dat je de blits maakt met deze fingerfood snacks!

[ingredients title=”Dit heb je nodig voor 4 personen”]

  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 chilipepertje
  • 5 tomaten (alternatief: een blik gepelde tomaten)
  • 1 groot blik mais (300 gram)
  • 2 blikken zwarte bonen (totaal 800 gram)
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruidenmix
  • 1 portie guacamole
  • 1 zak naturel nacho’s
  • 100 gram geraspte kaas
  • 100 gram creme fraiche
  • Zonnebloemolie
  • Zout
  • Peper

[/ingredients]

[directions title=”Zo maak je het”]

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een bakplaat met bakpapier klaar.
  2. Snij de ui, knoflook en chilipeper (met of zonder zaadlijsten, afhankelijk van hoe pittig je houdt) fijn en bak deze kort in een hapjespan met wat zonnebloemolie. Snij de paprika in stukjes en voeg deze toe aan het uimengsel. Bak 5 minuten mee. Snij nu de tomaten in blokjes en doe ze in de pan. Bak een paar minuten mee. Nu trek je de blikken mais en bonen open, giet ze af en voeg ze toe aan je groenten. Breng op smaak met de Mexicaanse kruiden, zout en peper. Hoe meer kruiden je toevoegt, hoe pittiger en smaakvoller het wordt.
  3. Leg nu je bonen en groenten op het bakpapier en bedek met de nachochips. Strooi wat gerapste kaas over de nacho’s en bak nu 10 minuten in de oven op 180 graden.
  4. Bereid in de tussentijd je guacamole.
  5. Als je ovenschotel klaar is, garneer je de nacho’s met guacamole en creme fraiche. Klaar is je Mexicaanse fingerfood.

[/directions]

Extra kidsproof tip:

  • Dit gerecht is al behoorlijk kidsproof. Maak het gerecht minder pittig door de chilipeper achterwege te laten.
Pin it Print
Broccolischotel uit de oven met vegan kaassaus Ovenschotel met aardappel, broccoli en vegan ‘kaassaus’
Zoete aardappel knolselderij soep Knolselderijsoep

3 reacties op “Fingerfood: Mexicaanse nachoschotel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.