Soms heb ik gewoon weinig inspiratie en wel zin in gezond en groente. Herken je dat? In zo’n situatie maak ik vaak gegrilde groenten uit de oven. Dat is namelijk heel makkelijk: groenten snijden, in de oven knallen en klaar! Ik gebruik in dit recept paprika, wortel en courgette, maar je kunt eigenlijk alle groenten gebruiken, van broccoli, tot champignon, venkel, paprika, ui, wortel en ga zo maar door. Kortom: pak jouw favoriete groenten, dan is dit sowieso een geslaagd recept! Ik ga meestal uit van één groentensoort per persoon, maar je kunt natuurlijk zoveel of weinig groenten bereiden als je zelf wil.
[ingredients title=”Dit heb je nodig voor 3 personen”]
- 1 paprika
- 3 wortels
- 1 courgette
- 3 eetlepels olijfolie
- handje (verse) tuinkruiden, zoals peterselie, oregano, thijm, rozemarijn, salie
- Zout
- Peper
[/ingredients]
[directions title=”Zo maak je het”]
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een bakplaat of ovenschaal klaar met bakpapier.
- Schil de wortels en kook ze kort voor in een pan.
- Snij de paprika en courgette in stukjes.
- Maak een kruidenolie door de olijfolie, knoflook, kruiden, zout en peper te mengen.
- Leg je groenten op het bakpapier en besprenkel ruim met de kruidenolie. Bak voor ongeveer 20 minuten tot de groenten mooi goudbruin zijn. Heb je minder tijd? Gebruik dan de combinatiestand van grill en hetelucht op je oven.
Lekker met naanbrood, pasta of gebakken aardappels.
[/directions]
Extra kidsproof tips:
- Ga voor groenten die jouw kind lekker vindt. Laat hem zien dat je de groenten in de oven schuift en eruit haalt als de oven piept.
Review