Deze tapenade maakt ik toen ik spontaan vrienden op bezoek kreeg. Ze kwamen borrelen en eten. Voor het avondeten kon ik makkelijk wat extra porties maken, maar voor de borrel had ik eigenlijk niets in huis. Met een paar ingrediënten uit mijn keukenkastjes toverde ik in een paar minuten deze gegrilde paprika tapenade op tafel. En dat was echt een doorslaand succes! Vandaar dat ik het recept heb uitgewerkt op mijn blog.
Gegrilde paprika tapenade
Deze gegrilde paprika tapenade is een super simpele dip die je in een handomdraai op tafel hebt staan. Ik maakte de dip per ongeluk toen ik onverwachts borrelaars op bezoek kreeg en dit bleek een doorslaand succes, ook bij de kids!
Portiesporties
Ingrediënten
- 290 gram gegrilde paprika ik had gele paprika, maar rood kan natuurlijk ook
- 1 teentje knoflook
- 50 gram geraspte oude kaas
- 6 blaadjes verse basilicum
- zout
- peper
- 1 eetlepel olijfolie
Instructies
- Giet de paprika af en doe alle ingrediënten, met uitzondering van zout en peper, in een blender of kruidenmalertje. Maal het geheel tot je een mooie tapenade krijgt. Breng op smaak met zout en peper.
Kidsproof tips
- Deze tapenade vinden kinderen vaak heerlijk! De gele kleur maakt de tapenade heel vrolijk om te zien. De gegrilde paprika smaakt vrij zoet en de smaak geeft een lekkere bite.
Wil je dit recept opslaan? Maak dan snel en gratis een eigen account aan!
Review