Deze tapenade maakt ik toen ik spontaan vrienden op bezoek kreeg. Ze kwamen borrelen en eten. Voor het avondeten kon ik makkelijk wat extra porties maken, maar voor de borrel had ik eigenlijk niets in huis. Met een paar ingrediënten uit mijn keukenkastjes toverde ik in een paar minuten deze gegrilde paprika tapenade op tafel. En dat was echt een doorslaand succes! Vandaar dat ik het recept heb uitgewerkt op mijn blog.
Porties: porties
Ingrediënten
- 290 gram gegrilde paprika ik had gele paprika, maar rood kan natuurlijk ook
- 1 teentje knoflook
- 50 gram geraspte oude kaas
- 6 blaadjes verse basilicum
- zout
- peper
- 1 eetlepel olijfolie
Instructies
- Giet de paprika af en doe alle ingrediënten, met uitzondering van zout en peper, in een blender of kruidenmalertje. Maal het geheel tot je een mooie tapenade krijgt. Breng op smaak met zout en peper.
Kidsproof tips
- Deze tapenade vinden kinderen vaak heerlijk! De gele kleur maakt de tapenade heel vrolijk om te zien. De gegrilde paprika smaakt vrij zoet en de smaak geeft een lekkere bite.
Voedingswaarden
Calorieën: 35kcal
Disclaimer
Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.
Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en gebruik hashtag #foxilicious