Wij eten meestal Ć©Ć©n keer per week soep. Ik vind dat lekker makkelijk om te maken. Soep is namelijk ideaal om van tevoren klaar te maken en na een drukke werkdag snel op te warmen.
Makkelijk, snel en smaakvkol
Deze soep is ontzettend makkelijk om te maken. De groente snij je grof en leg je 10 minuten in de oven op grillstand. Daarna is het een kwestie van pureren en op smaak brengen. Zo makkelijk kan lekker zijn!
Voorgerecht of hoofdgerecht
Deze soep kun je als voorgerecht serveren. Maar hij is natuurlijk ook heerlijk als hoofdgerecht met een broodje. Ik bak meestal een stokbroodje in de oven, of grill wat oud brood in een pan met wat olijfolie.
Meer vegetarische soepjes
Smaakt deze soep naar meer? Of heb je liever een ander soepje? Kijk dan eens op deze pagina met al mijn vegetarische soepen. Of lees dit blog met mijn top 10 vegetarische soepen.
Geroosterde paprika-tomaat soep
Ingrediƫnten
- 2 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 800 gram tomaten
- 4 paprika
- 1 handje Italiaanse kruiden vers
- 50 ml olijfolie
- 2 eetlepels donkere balsamico azijn
- 2 blokjes groente bouillon + 1 liter kokend water
- 100 gram creme fraiche
Instructies
- Verwarm de oven voor op grillstand en zet een ovenschaal of bakplaat met bakpapier klaar.
- Was de tomaten en paprika en snij in grove stukken. Schil de ui en knoflook. Snij ook in grove stukken. Hak de kruiden grof.
- Doe de groente in de ovenschaal en strooi de kruiden er over. Schenk de olijfolie en de balsamico azijn erover en breng op smaak met zout en peper. Grill de groente ongeveer 10 minuten onder de grill.
- Haal de groente uit de oven en doe in een pan. Doe de bouillonblokjes en 1 liter kokend water erbij. Breng de pan aan de kook. Zodra de groente kookt, haal je de pan van het vuur. Pureer tot een gladde soep.
- Serveer de soep met een klodder creme fraiche en (stok)brood.
Kidsproof tips
- Deze soep kun je zeker aan je kids voorschuiven. De soep is gepureerd, dus geen gedoe met ‘stukjes’ en de smaken van tomaat en paprika lusten de meeste kinderen wel.Ā
Review