Geroosterde paprika-tomaat soep

         Vegetarische paprikasoep

Wij eten meestal één keer per week soep. Ik vind dat lekker makkelijk om te maken. Soep is namelijk ideaal om van tevoren klaar te maken en na een drukke werkdag snel op te warmen.

Makkelijk, snel en smaakvkol

Deze soep is ontzettend makkelijk om te maken. De groente snij je grof en leg je 10 minuten in de oven op grillstand. Daarna is het een kwestie van pureren en op smaak brengen. Zo makkelijk kan lekker zijn!

Voorgerecht of hoofdgerecht

Deze soep kun je als voorgerecht serveren. Maar hij is natuurlijk ook heerlijk als hoofdgerecht met een broodje. Ik bak meestal een stokbroodje in de oven, of grill wat oud brood in een pan met wat olijfolie.

Meer vegetarische soepjes

Smaakt deze soep naar meer? Of heb je liever een ander soepje? Kijk dan eens op deze pagina met al mijn vegetarische soepen. Of lees dit blog met mijn top 10 vegetarische soepen.

Vegetarische paprikasoep

Geroosterde paprika-tomaat soep

Op zoek naar een makkelijk en smaakvolle vegetarische soep? Deze geroosterde paprika-tomaten soep is je vriend. Makkelijk om te maken en een heerlijke smaakbom. Lekker als voorgerecht, of als hoofdgerecht met een broodje.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Fusion
Trefwoord: Cherrytomaat, Geroosterde paprika, Kidsproof, Soep, Tomaat, Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 234kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 800 gram tomaten
  • 4 paprika's
  • 1 handje Italiaanse kruiden vers
  • 50 ml olijfolie
  • 2 eetlepels donkere balsamico azijn
  • 2 blokjes groente bouillon + 1 liter kokend water
  • 100 gram creme fraiche

Instructies

  • Verwarm de oven voor op grillstand en zet een ovenschaal of bakplaat met bakpapier klaar.
  • Was de tomaten en paprika en snij in grove stukken. Schil de ui en knoflook. Snij ook in grove stukken.
    Hak de kruiden grof.
  • Doe de groente in de ovenschaal en strooi de kruiden er over. Schenk de olijfolie en de balsamico azijn erover en breng op smaak met zout en peper. Grill de groente ongeveer 10 minuten onder de grill.
  • Haal de groente uit de oven en doe in een pan. Doe de bouillonblokjes en 1 liter kokend water erbij. Breng de pan aan de kook. Zodra de groente kookt, haal je de pan van het vuur.
    Pureer tot een gladde soep.
  • Serveer de soep met een klodder creme fraiche en (stok)brood.

Kidsproof tips

  • Deze soep kun je zeker aan je kids voorschuiven. De soep is gepureerd, dus geen gedoe met ‘stukjes’ en de smaken van tomaat en paprika lusten de meeste kinderen wel. 

Voedingswaarde

Calories: 234kcal | Carbohydrates: 16g | Protein: 4g | Fat: 18g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 13mg | Sodium: 37mg | Potassium: 760mg | Fiber: 5g | Sugar: 11g | Vitamin A: 5548IU | Vitamin C: 180mg | Calcium: 60mg | Iron: 1mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Vegetarische paprikasoep
Geroosterde paprika-tomaat soep
Wat vind je van dit recept?
Pin it Print
Vegetarische salade met kappertjes mayonaise Salade met koolrabi, radijs en kappertjes mayonaise
Vegetarisch weekmenu – week 25 Vegetarisch texmex Mexicaans

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *