Gevuld stokbrood met restjes groente

          Gegratineerd stokbrood

Ken je dat? Je hebt gebbq’t, kaasfondue’t of gegourmet en je blijft zitten met een stokbrood. Geen probleem, je maakt er in een handomdraai een lekker gevuld stokbroodje van (of croutons). Trek wat groenten uit je groentenlade en het feest kan beginnen. Een gevuld stokbrood is heerlijk als lunch, maar kan ook prima voor avondeten met een kop soep of een salade. Ik maakte dit gegratineerd stokbroodje met champignons en paprika, maar het kan ook prima met courgettes, bleekselderij en andere groenten, waar jij zin in hebt! 

Dit werkt trouwens ook met afbakstokbrood. Alle stappen zijn hetzelfde, alleen moet je het wat langer afbakken, zo’n 10 minuten is meestal voldoende. 

Gegratineerd stokbrood

Gevuld stokbrood met restjes groente

Heb je stokbrood over? Maak er een lekker vegetarisch gevuld stokbroodje van met wat restjes groenten uit je groentenla. Gratineer met wat geraspte kaas en je hebt een heerlijke lunch of bijgerecht!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Gang: Bijgerecht, Lunch
Keuken: Fusion
Trefwoord: Gegratineerd, Gevuld, Groenten, Stokbrood, Vegetarisch
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 paprika
  • 100 gram champignons
  • 200 gram zwarte bonen (uit blik)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Italiaanse kruiden
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 stokbrood

Instructies

  • Snij de ui en knoflook fijn en bak in een scheutje olijfolie in een hapjespan. 
  • Snij de rest van de groenten fijn en voeg toe aan het uimengsel. Bak de groenten in 5 minuten gaar. Doe de uitgelekte zwarte bonen en de tomatenpuree erbij en breng op smaak met Italiaanse kruiden en zout en peper. 
  • Snij het stokbrood in de lengte doormidden en verdeel het in 3 stukken (of meer, als je met meer personen bent). Beleg de onderkanten van het stokbrood met het groentemengsel. Strooi hier de geraspte kaas over en doe de bovenkanten van het stokbrood erop. 
  • Bak de stokbroden 5 minuten in de oven. Eet smakelijk! 

Kidsproof tips

  • Mijn zoontje vond dit fantastisch! Pas de groenten aan naar de groenten die jouw kind lust, dan komt het bij jou ook vast goed :). 

Voedingswaarden

Calorieën: 279kcal

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en gebruik hashtag #foxilicious
Pin it Print
Ovenschotel met linzen en zoete aardappel Shepherd’s pie met zoete aardappel en linzen
Romige koolsoep Soep van kool

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling