Makkelijke vegetarische curry
Curry’s, ik ben er gek op! Deze Aziatische smaakbommetjes staan bij ons regelmatig op tafel, in allerlei soorten en maten. Vandaag deel ik een recept voor groene curry, met tofu, spinazie, champignons en paprika. Deze vegetarische curry is super makkelijk om te maken en zorgde bij ons voor vrolijke gezichten aan tafel.
Dit keer mƩt pakjes en zakjes
Als je vaker iets van mijn blog kookt, dan weet je dat ik geen fan ben van pakjes en zakjes. Ik maak het liefst alles zelf, vers. Maar bij curry’s maak ik hier weleens een uitzondering voor. Een goede currypasta is namelijk best wat werk en je hebt er ingrediĆ«nten voor nodig die ik niet wekelijks in huis heb. Ik heb gelukkig veel lekkere en makkelijke curry recepten ontwikkeld zonder pakjes en zakjes. Deze vind je allemaal terug op mijn website.
Vandaag dus een curry op basis van een currypasta die je in de supermarkt kunt kopen.
Het beste foxilicious curry recept
Het beste foxilicious curry recept, volgens google, is mijn curry met ei. Ik moet toegeven dat dit ook Ć©Ć©n van mijn favorieten is! Hier heb je geen pakjes en zakjes voor nodig en is toch snel klaar. Ideaal toch?
Is currypasta uit de supermarkt vegetarisch?
Even terug naar de groene curry van vandaag. Ja, want deze curry verdient namelijk ook wat aandacht. Ik maakte de curry dus met een currypasta uit de supermarkt. Als vegetariĆ«r moet je wel even goed opletten welke currypasta je koopt! Heel vaak zit er namelijk trassi verwerkt in currypasta’s. Trassi is een garnalenpasta en dus niet vegetarisch. Ik proef het altijd meteen als dit door curry’s is verwerkt, maar sommige vegetariĆ«rs vinden het niet erg. Ik ben dit keer gegaan voor de currypasta van Fairtrade original. Hier zit geen garnalenpasta in en bevat ook geen gekke e-nummers. 100% vega proof dus!
Ingrediƫnten voor groene curry
Deze vegetarische groene curry is naar mijn idee lekker makkelijk klaar te maken. En weet je wat nog meer zo top is aan deze curry? Je hebt er slechts een paar ingrediƫnten voor nodig!
Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten
- 140 gram groene curry pasta
- 200 gram tofu
- arachideolie of zonnebloemolie
- 250 gram (kastanje) champignons
- 1 gele paprika
- 400 ml kokosmelk
- 400 gram verse spinazie
Een minimaal boodschappenlijstje voor maximaal resultaat als je het mij vraagt!
Groene curry met tofu, spinazie en champignons
Ingrediƫnten
- 140 gram groene curry pasta
- 200 gram tofu
- arachideolie of zonnebloemolie
- 250 gram kastanje champignon
- 1 paprika
- 400 ml kokosmelk
- 400 gram spinazie
Instructies
- Snij de tofu in blokjes van ongeveer 1,5 x 1,5 cm en doe in een schaaltje, samen met de helft van de currypasta. Laat 15 minuten intrekken.
- Verwarm de rest van de currypasta, met een scheut arachideolie of zonnebloemolie in een hapjespan op hoog vuur. Voeg de tofu, inclusief marinade toe en bak deze ongeveer 5 minuten in de currypasta.
- Snij de champignons in partjes en de paprika in blokjes en voeg toe aan de tofu. Bak 3 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en roer goed.
- Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe, totdat deze mooi is geslonken. Laat de currypasta lekker pruttelen totdat de groente beetgaar zijn, dit duurt ongeveer 5 minuten minuten. De curry is nu als het goed is vrij nat. Dit komt doordat er flink wat vocht vrijkomt door de spinazie. Ik vind dit zelf eigenlijk heel lekker. Je hebt dan een soort currysoep. Wil je de curry toch wat dikker? Bindt de curry dan met wat maizena of allesbinder.
- Serveer met rijst of noedels.
Kidsproof tips
- Curry lijkt misschien niet het meest kindvriendelijke gerecht, maar mijn ervaring is dat veel kinderen curry heel erg lekker vinden!Ā
- Bij ons thuis gaat het alleen mis zodra je er spinazie door doet. Die ‘blaadjes’ vinden ze allebei maar niets. Ik bak daarom zelf de spinazie apart en voeg dit op ons bord toe. De kids krijgen wat extra paprika.Ā
Review