Een halloumi spies mag niet ontbreken bij een vegetarische bbq. Halloumi is een kaassoort die niet gaat smelten als je het grilt. Dat maakt halloumi de perfecte grillkaas.

Groente

Een spies met alleen halloumi is ook heerlijk, maar misschien wat machtig. Ik kies daarom altijd voor een halloumi groente spies. Hierdoor blijft de spies wat lichter en hou je nog meer ruimte over voor andere bbq lekkernijen.

Spiesen

Ik gebruik zelf vaak houten spiesen op de bbq. Dit kan prima. Zorg er wel voor dat je de spiesen een half uurtje laat weken in een bak water. Hierdoor voorkom je dat ze verbranden op de bbq. Je kunt ook heel goed metalen spiesen gebruiken.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Kruidenolie

Om wat extra smaak te geven aan de halloumi groente spies, gebruik ik vaak een kruidenolie. Deze olie maak je van olijfolie en wat verse kruiden. Ik kijk meestal wat ik aan kruiden in de koelkast heb liggen of in de tuin heb staan. Dit keer was dat peterselie en koriander. Maar basilicum, tijm en rozemarijn zijn ook heerlijk in een kruidenolie.

Rijg eerst de groente en halloumi aan de spies en smeer de spiesen dan met een kwastje in met de kruidenolie.

Grillen

Dit recept heb ik gemaakt voor een vegetarische bbq, maar zo’n spies kun je natuurlijk ook prima grillen in een grillijzer of een grillpan. Zorg dat de grill goed op temperatuur is en leg de spiesen erop. Draai de spiesen regelmatig om zodat iedere kant mooi gegrild is.

Halloumi spies van de bbq

Een halloumi spies mag niet ontbreken bij een vegetarische bbq. Halloumi is een kaas die je heel goed kunt grillen en niet gaat druipen op de bbq. Dit maakt het de perfecte bbq kaas.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
KeukenFusion
TrefwoordBarbecue, BBQ, Halloumi, Kidsproof, Spies, Vegetarisch
Porties12 spiesen

Ingrediƫnten

  • 12 houten spiesen of metalen spiesen
  • 250 gram halloumi
  • 250 gram champignon
  • 2 paprika
  • 1 courgette
  • 10 eetlepels olijfolie
  • 1 handje fijngehakte peterselie en/of koriander
  • zout
  • peper

Instructies

  • Steek de bbq aan en laat goed opwarmen.
    Gebruik je houten spiesen? Leg deze dan een half uurtje in een bak met water. Zo voorkom je dat de spiesen verbranden op de bbq.
  • Snij de halloumi in blokjes van ongeveer 1,5×1,5 cm. Ik had uiteindelijk 24 blokjes.
  • Snij de paprika in grove stukken.
    Snij de courgette in kwartjes (in de lengte doormidden, daarna nog een keer in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes).
  • Rijg nu de spiesen. Ik begon met een stuk halloumi, vervolgens een stuk paprika, courgette, weer en stuk halloumi, paprika en ik eindigde met champignon. Ik maakte 12 spiesen.
  • Doe de olijfolie in een bakje en doe hier de fijngehakte kruiden in. Breng op smaak met zout en peper. Strijk de kruidenolie met een kwastje over de spiesen.
  • Leg de spiesen nu op de bbq en bak aan alle kanten ongeveer 4 minuten tot de halloumi mooie grillstrepen krijgt. Als je de halloumi te kort grilt, heeft het een rubberachtige structuur. De halloumi smaakt lekkerder als hij goed gegrild is.

Kidsproof tips

  • Een spies ziet er altijd wel interessant uit voor kinderen.Ā 
  • Maak wat spiesjes voor je kind met zijn favoriete groente.Ā