In dit blog leg ik je uit hoe ik te werk ga met het persoonlijk kleurplan. Ik geef je een kijkje in de keuken wat je kunt verwachten en ik laat je zien waarom een persoonlijk kleurplan zoveel meer is dan alleen het weten van jouw beste kleuren.

Wat is een kleurenanalyse?

Allereerst staan we even kort stil bij de kleurenanalyse. Wat is dat nu eigenlijk? Een kleurenanalyse is een manier om te ontdekken wat jouw beste kleuren zijn. Vaak krijg je bij een kleurenanalyse een waaier, paspoort of kaartje met jouw beste kleuren.

Waarom zou je een kleurenanalyse doen?

Een kleurenanalyse geeft je inzicht in jouw beste kleuren. Dit is een mooie basis om duurzaam om te gaan met je kledingkast. In deze blog geef ik je 7 redenen waarom een kleurenanalyse bijdraagt aan duurzaamheid. Daarnaast geeft een kleurenanalyse veel rust in je hoofd en in je kast. Je hoeft niet meer te twijfelen of een kledingstuk je goed staat qua kleur. Ten derde is het makkelijker om te winkelen als je jouw beste kleuren kent. Ten vierde geeft een persoonlijk kleurplan een mooie verdieping in je persoonlijkheid. Het gaat veel dieper dan alleen ‘welke kleur staat me goed’? Je leert ook waarom je bepaalde kleuren graag draagt en wat je wilt uitstralen (door middel van je kleding). Een persoonlijk kleurplan is dus een mooie duurzame investering in jezelf en in het milieu.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Kleurenanalyse volgens de Sensa methode

Voor het persoonlijk kleurplan werk ik met de Sensa Methode. Dit is een methode voor maatwerk kleurenanalyses, ontwikkeld door Anique van Kooij, Sensa stijlcoach. Deze methode gaat uit van kleurwetenschap en maatwerk.

Maatwerk kleurenanalyse

Hoe werkt het persoonlijk kleurplan?

En dan nu naar de kern. Hoe gaat zo’n kleurplan in z’n werk? Een persoonlijk kleurplan maken we samen op basis van een kleurplan sessie van ongeveer 3 uur. De kleurplansessie bestaat uit een aantal stappen.

1. Kennismaking en intake

Vooraf heb je een korte vragenlijst ingevuld over jouw achtergrond en wensen op het gebied van kleur. Tijdens de kleurplansessie gaan we hier dieper op in. Ik maak de kleurplansessie graag zo persoonlijk mogelijk. Zo haal jij alles uit jouw kleurplan en kunnen we de verdieping opzoeken.

2. Quick color scan op basis van 6 dominanties

Vervolgens gaan we aan de slag met de quick color scan. Dit is een snelle analyse van jouw uiterlijke kenmerken op basis van 6 dominanties. Met de kleurentheorie van de dominanties krijgen we inzicht in jouw uiterlijke kenmerken. Het geeft een richting over welk kleurseizoen het beste bij jou past. We analyseren jouw dominanties op basis van 6 verschillende kleurkragen. We kijken welke kragen het beste bij jou passen. Je ziet dat je van sommige kragen opfleurt en dat je bij sommige kragen extra moe oogt. Dat is de kracht van kleur! En met het persoonlijk kleurplan gaan we dus op zoek naar jouw beste kleuren die jou maximaal doen stralen.

De 6 kleurdominanties bij een kleurenanalyse 

Warm ~ koel
Tijdens de analyse kijken we of jouw huid een warme of een koele ondertoon heeft, of ergens daar tussenin. 

Licht ~ donker
Vervolgens kijken we naar jouw overige kenmerken. Ben jij licht of donker? 

Helder ~ gedempt
En tot slot kijken we of je helder of gedempt bent, of daar tussenin. 

Kleurseizoenen bij een kleurenanalyse

De kleurdominanties geven inzicht in het kleurseizoen het beste bij jou past. Soms zit je er een beetje tussenin. Dan kijken we naar de meest passende kleurseizoenen. De kleurseizoenen bij een kleurenanalyse zijn als volgt:

Lente: warm, licht en helder

Zomer: koel, licht en gedempt

Herfst: warm, donker en gedempt

Winter: koel, donker en helder

Kleurenanalyse Nijmegen

3. Kleuranalyse van jouw meegebrachte kleding

Daarna analyseren we jouw meegebrachte kleding op basis van de dominanties. Heb jij meer warme kleding of juist koel? En hoe zit het met helder en gedempt en licht en donker? Past de kleding die je mee hebt bij jouw dominanties? Dit geeft je inzicht in waarom je bepaalde kledingstuks graag draagt en waarom andere kledingstuks altijd in de kast blijven hangen.

4. Uitgebreide kleuranalyse met 150 kleurdoeken

Daarna begint het echte werk. We gaan aan de slag met meer dan 150 kleurdoeken. Per kleurgroep (blauw, groen, rood etc) hou ik heel veel verschillende kleurtinten bij je gezicht. We bekijken samen welke kleurtinten jou het beste staan. Per kleurgroep pakken we ook jouw meegebrachte kleding mee. Is die blauwe top de beste blauw voor jou? Of niet? En zo niet, kun je het eventueel combineren met een kleur die jou echt goed staat?

We kijken niet alleen naar jou uiterlijke kenmerken. We staan ook stil bij jouw gevoel. Voel jij je goed in de kleur? Zie je het jezelf dragen? Waarom wel en waarom niet? Hierin zoeken we de verdieping op, zodat jij echt iets leert over jezelf en jouw kleuren.

De beste kleurdoeken komen in jouw paspoort. Er komt geen seizoenswaaier uit, maar jouw eigen paspoort met jouw allerbeste kleuren.

Kleurenanalyse maatwerk

5. Samenstellen van jouw persoonlijk kleurplan

Als we alle kleurgroepen bij je gezicht hebben gezien, maken we een finale selectie van jouw allerbeste kleuren. Ik maak stel jouw kleurpaspoort samen met kleurchips van jouw mooiste kleurdoeken. Daarnaast leggen we jouw kleurplan vast in beeld; een aantal foto’s en/of een video van jouw beste kleuren. Je krijgt het kleurplan meteen mee naar huis, zodat je er direct mee aan de slag kunt.

6. Kleurverslag en toegang tot blogs met tips

Na afloop maak ik een kleurverslag voor je met daarin de belangrijkste uitkomsten van de kleurplansessie. Ik geef je persoonlijke tips op basis van jouw kleurplan.

Daarnaast krijg je toegang tot een afgeschermde omgeving op mijn website met daarin een aantal blogs met tips over hoe je met het kleurplan aan de slag kunt. Van kleurtips, tot opruimtips, shoptips en tips om kleding van de hand te doen.

Ik vind het altijd ontzettend leuk om achteraf nog contact te houden en te zien en horen wat het kleurplan voor je heeft betekend, hoe het heeft geholpen bij het opruimen van je kast, welke kledingstuks je hebt gekocht.

Het persoonlijk kleurplan in 6 stappen

Dat was het dan: het persoonlijk kleurplan in 6 stappen. Ik hoop dat deze informatie je meer inzicht heeft gegeven in hoe het persoonlijk kleurplan werkt. Het is een uitgebreide en diepgaande methode om tot jouw beste kleuren te komen. Je krijgt geen standaard kleurenwaaier of kleurkaartje, maar een persoonlijk kleurplan. Echt maatwerk dus.

Wil jij ook weten wat jouw beste kleuren zijn?

Dat kan! Ik help je heel graag met jouw persoonlijk kleurplan. Op deze pagina vind je extra informatie en kun je contact met mij opnemen om een afspraak te plannen. Twijfel je over het persoonlijk kleurplan? Schroom niet om contact met mij op te nemen. Ik help je graag met eerlijke antwoorden.

Kleurenanalyse Nijmegen
Wat is een kleurenanalyse?

Een kleurenanalyse is een manier om te ontdekken wat jouw beste kleuren zijn. Vaak krijg je bij een kleurenanalyse een waaier, paspoort of kaartje met jouw beste kleuren.

Waarom zou je een kleurenanalyse doen?

Een kleurenanalyse geeft je inzicht in jouw beste kleuren. Dit is een mooie basis om duurzaam om te gaan met je kledingkast.

Het geeft rust in je hoofd en in je kast. Geen twijfel en geen miskopen meer.

Het is makkelijker winkelen als je weet wat jouw beste kleuren zijn.

Het geeft een verdieping in je persoonlijkheid

Een persoonlijk kleurplan is dus een mooie duurzame investering in jezelf en het milieu.

Hoe werkt een persoonlijk kleurplan kleurenanalyse?

Een persoonlijk kleurplan sessie bestaat uit 5 onderdelen: (1) kennismaking en intake, (2) quick color scan op basis van 6 dominanties, (3) kleurenanalyse van jouw meegebrachte kleding, (4) uitgebreide kleurenanalyse met 150 kleurdoeken, (5) samenstellen van jouw persoonlijk kleurplan.

Wat krijg ik aan het einde van de persoonlijk kleurplan sessie?

Je krijgt:

  • een hardcopy kleurpaspoort met jouw allerbeste kleuren
  • een kleurverslag met de belangrijkste inzichte van jouw kleurplan sessie en persoonlijke tips
  • beeldmateriaal van jouw beste kleuren
  • toegang tot een afgeschermde omgeving met daarin blogs met tips over wat je met het kleurplan kunt doen