Gezond kidsproof recept

Ik geef toe, dit is niet het meest verrassende vegetarische recept, maar toch maak ik ‘m bijna elke week. Het is namelijk één van de lievelingsgerechten van mijn zoontje. Als hij op de opvang is geweest, zorg ik altijd dat ik een gerecht klaar heb staan waarvan ik zeker weet dat hij het lekker vindt. Hij is dan altijd erg moe, dus een strijdloze maaltijd is dan mooi meegenomen. In het kader van kidsproof leek het me dus de moeite om dit recept te delen!

Aziatische maaltijd boordevol groente

In dit noedel gerecht zit maar liefst 200 gram groente per persoon verwerkt. En om het kidsproof (ook volwassen proof) te houden, kies je zelf welke groente je lekker vindt! Bijvoorbeeld sperziebonen, peultjes, champignons, taugé, paprika, doperwten, maisscheutjes, paksoi, prei, kool. Het kan allemaal! 

Welke vleesvervangers zijn geschikt voor Aziatische gerechten?

De Aziatische keuken leent zich perfect voor vegetarische en veganistische maaltijden. Er wordt weinig kaas en room gebruikt, dus je mist niet snel iets. Mijn favoriete vleesvervangers zijn tofu, tempeh en gegrilde stukjes. Je kunt ook vegetarische kipstukjes of vegetarisch gehakt gebruiken.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Ingrediënten voor Aziatische noedels met groenten

Dit roerbakgerecht op basis van eiermie bestaat grotendeel uit lekker veel groente. Om er een eiwitbron aan toe te voegen heb ik ervoor gekozen om tofublokje te gebruiken als extra vulling. Een lekkere en plantaardige vleesvervanger die perfect bij dit Aziatische gerecht past! 

Wat heb je nodig?

  • 800 gram groeten
  • 250 gram eiermie
  • zonnebloem of arachide olie
  • 1 ui
  • 3 cm verse gember
  • 1 theelepel sambal
  • 2 teentjes knoflook 
  • 250 gram tofublokjes, gekruid
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie   

Voilà! Binnen 20 minuten heb je dit roerbakgerecht op tafel staan.  Optioneel kun je het garneren met wat gebakken uitjes, sesamzaad, chilisaus en/of verse koriander. Genieten maar! 

Recept voor vegan noedels
Aziatische noedels met veel groente

Lekker veel Aziatische gerechten

Dol op Aziatische gerechten en op zoek naar meer lekkere recepten uit deze keuken? Deze vegetarische lo mein roerbak noedels deze prei stamppot met Aziatisch gekruide vega balletjes en noedels met Aziatische oesterzammen en tofu vind je allemaal terug op mijn website! Neem gerust een kijkje voor deze en nog heel veel andere lekkere recepten! 

Roerbak noedels meal preppen en bewaren

Dit gerecht is op zich vrij eenvoudig om te maken. Als je de groente eenmaal gesneden hebt… Want daar gaat de meeste tijd in zitten. Als je het jezelf makkelijk wilt maken, kun je natuurlijk kiezen voor voorgesneden groente. Een andere optie is om de groente een dag van tevoren te snijden en de harde groente alvast kort voor te koken. De groente kun je dan maximaal 3 dagen bewaren in een afsluitbare bewaardoos.

Aziatische noedels met groenten

Deze noedels met groenten zijn een van mijn favoriete recepten als ik snel iets op tafel wil krijgen en geen strijd wil met de kids Iedereen bij ons thuis vindt deze roerbakmie namelijk heerlijk! De saus maak je zelf van sojasaus en sesamolie. Het staat binnen 20 minuten op tafel. Wat wil je nog meer? 
4.13 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd: 12 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenAziatisch
TrefwoordKidsproof, Mie, Noodles, Roerbak, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 1000 gram groenten, zoals sperziebonen, broccoli, champignons, paprika, taugé, paksoi, kool
  • 250 gram eiermie
  • zonnebloem of arachide olie
  • 1 ui
  • 3 cm gember
  • 1 theelepel sambal
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram tofublokjes, gekruid
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie

Om te garneren

  • 1 handje cashewnoten
  • verse koriander
  • gebakken uitjes
  • 1 handje sesamzaad zwart of blank
  • chilisaus

Instructies

  • Kook de mie volgens de aanwijzingen in de verpakking. Houdt apart.
  • Was alle groenten en snij in stukjes. Kook, blancheer of stoom de harde groente (zoals broccoli, sperziebonen, peultjes) kort zodat ze beetgaar zijn en zet apart. 
  • Verwarm een hapjespan. Snij de gember, de ui en de knoflook fijn. Doe wat olie en de sambal in de pan en bak de gember, ui en knoflook kort. Let op; laat het niet te hard gaan, want dan frituur je alles en is de smaak weg. Bak de tofureepjes totdat deze mooi krokant zijn. 
  • Doe nu de rest van de groenten erbij en bak 5 minuten op hoog vuur zodat het lekker knapperig en gaar wordt.  Doe de mie en de harde groente erbij en roer goed door. Voeg nu de sojasaus en sesamolie toe en breng op smaak met zout en peper. 
  • Garneer eventueel met verse koriander, gebakken uitjes, cashewnoten en/of (zwart of blank) sesamzaad en wat chilisaus. 

Kidsproof tips

  • Dit recept zit vol met groente. Niet alle kinderen vinden dat lekker, maar bij ons thuis is het toch een van de favoriete gerechten. Kies voor groenten die jouw kind lekker vindt. 
  • Bak de groenten eventueel apart en serveer in aparte bakjes naast de mie, zodat je kind z’n eigen poké bowl kan samenstellen. Dat is iets meer werk, maar wel echt succesvol bij kids!