Hoe vind je jouw nieuwe favoriete kledingstukken op Vinted

Vinted is een geweldige manier om je garderobe aan te vullen zonder dat je de hoofdprijs betaalt. Je kunt er kleding vinden van bekende merken, in allerlei stijlen en maten. Eerder deelde ik al mijn tips hoe je succesvol kleding kunt verkopen via Vinted. Maar hoe vind je jouw nieuwe favoriete kledingstukken op Vinted? En hoe zorg je ervoor dat je geen miskopen doet, of een nieuwe koopverslaving ontwikkeld? In deze blog deel ik mijn tips om jouw perfecte kleding te kopen via Vinted.

Realiseer je: kleding kopen via Vinted kost tijd!

Vinted heeft super goede zoekfilters, maar dat betekent dus dat je moet weten waar je naar op zoek bent. Het kost tijd om te vinden wat je zoekt.

Bepaal wat je nodig hebt aan kleding

Neem een deep dive in je kast en je stijl. Wat heb je vorig jaar in dit seizoen gemist? Welke items zie je terugkeren op je moodboard? Schrijf voor jezelf op welke items je zoekt (soort item, kleur, stofsoort). Dit voorkomt koopverslaving en zorgt ervoor dat je bewust aanschaft. En dat is een hele duurzame manier van omgaan met kleding.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Slim zoeken op kleding op Vinted

Gebruik de filters zo goed mogelijk. Wees super concreet en specifiek. Zo krijg je namelijk de beste resultaten. Stel bijvoorbeeld filters in voor:

  • categorie
  • kleuren
  • merken
  • staat (ik kies in eerste instantie voor nieuw. Als ik dan niet slaag, bekijk ik ook de staat ‘heel goed’
  • prijsrange
  • materiaal

Scrollen door de zoekresultaten

Scroll door de zoekresultaten. Zet favorieten hartjes bij de items die je leuk vindt. Sta er niet te lang bij stil en scroll door. Deze manier van zoeken heet divergeren. Je wilt eerst goed zicht krijgen op het aanbod, voordat je meteen de verdieping in duikt en verzandt in details. Scroll net zo lang tot je er klaar mee bent.

Aanbevolen items

Als je vaker naar iets hebt gezocht, geeft Vinted je ook aanbevolen items op basis van je zoekgedrag. Hier kom ik vaak hele leuke dingen tegen van merken die ik nog niet kende of niet op het vizier had. Dus kijk af en toe ook even bij de aanbevolen items!

Opslaan zoekopdracht

Staat het perfecte item er nog niet tussen? Sla het zoekfilter dan op en bekijk een paar keer per week de nieuwe uploads met dit filter.

Aan de slag met je Vinted favorieten

Als je het scrollen zat bent, open je je mapje met favorieten. Wat staat erin? Welke items vind je mooi? Dit onderdeel van het zoekproces heet convergeren. In het begin heb je veel items geliked. Nu ga je kijken welke je het mooist vindt. Bekijk al je favorieten wat beter. Check of het voldoet aan jouw wensen (maat, kleur, stijl, staat van het kledingstuk, pasvorm) en check of je het echt nodig hebt (zie eerder).

Heb je nog vragen over het kledingstuk? Stuur dan een bericht je naar de verkopen. Je kunt vragen om een extra foto van hoe het kledingstuk valt als je het aan hebt, een foto van het item bij daglicht, het opvragen van de omvangmaat etc. Door goede vragen te stellen weet je of het kledingstuk echt bij je past en voorkom je miskopen.

Kleding kopen op Vinted tips
Zo koop je kleding via Vinted

Doe een bod en communiceer met de verkoper

Past een item helemaal bij jouw stijl? Bij wat jij nodig hebt? Bij jouw beste kleuren? Doe dan een realistisch bod en kijk of de verkoper bereid is om te onderhandelen. Soms accepteert de verkoper, soms krijg je een tegenbod, soms wordt het bod geweigerd. Maar je kunt het altijd proberen.

Koop je favo nieuwe kleding via Vinted

Ben je blij met het item en de prijs? Dan kun je het item kopen.

Haal je pakket op

Haal je pakket op tijd op bij het pakketpunt, anders wordt het teruggestuurd.

Laat een review achter

Laat een oprechte review achter bij de verkoper. Dat vindt Vinted leuk en is vooral heel fijn voor de verkoper. Die heeft er namelijk ook veel tijd in gestopt.

De aller belangrijkste tip: Ga niet op koopjesjacht!

Koopjes van 1-2 euro zijn er genoeg op Vinted. Maar zijn dat de items waar jij echt blij van wordt? Die bij jou passen qua stijl, kleur, pasvorm, leefstijl? Laat je niet verleiden en koop bewust wat bij je past. Liever iets duurder, dan veel miskopen!

Conclusie:

Met een beetje voorbereiding en geduld kun je jouw nieuwe favoriete kleding kopen via Vinted. Volg deze tips en je bent goed op weg voor je eigen kledingkast en het milieu!