Meer met minder

Ik heb onlangs heel grondig mijn zolder en vliering opgeruimd en ben aan de slag gegaan met kleding verkopen via Vinted. Inmiddels heb ik een paar jaar een capsule wardrobe en ik ben ontzettend blij met minder kleding. Maar stiekem had ik best nog veel ongebruikte kleding en schoenen op de vliering liggen. Ik was er nog niet aan toegekomen om echt op te ruimen. Zonde, want op zolder hebben ze geen waarde.

Tweedehands: een nieuw leven geven aan kleding

Ik ben groot fan van tweedehands en van een nieuw leven geven aan kleding. Het was dus hoog tijd om flink op te ruimen. Uiteindelijk heb ik afgelopen weken al voor meer dan 700- verkocht via Vinted. Ik kreeg heel veel vragen van volgers over hoe je succesvol kleding kunt verkopen op Vinted, dus ik heb al mijn praktische tips verzameld in deze blog. Heel veel plezier met lezen en verkopen!

Voordat we beginnen: Vinted kost tijd!

Dit is misschien niet wat je per se wilde horen. Het leukste zou natuurlijk zijn als Vinted ontzettend makkelijk is en geen tijd kost etc. Maar ik wil je toch even meegeven, dat Vinted echt (veel) tijd kost. Het kost tijd om foto’s te maken, je items te uploaden en goede beschrijvingen erbij te zetten. Om te reageren op vragen en biedingen, om verzendlabels te downloaden en te printen, pakketjes in te pakken en weg te brengen etc. Dat is echt goed om je te realiseren voordat je aan de slag gaat met Vinted. Het is leuk, het geeft veel voldoening om echt lekker op te ruimen en anderen blij te maken met jouw kleding en daar ook nog eens iets mee te verdienen. Maar het kost ook gewoon tijd. Weet je dat je de komende weken knetter druk bent? Dan is Vinted echt even geen goed idee.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Meerdere items tegelijk verkopen via Vinted

Dat is ook de reden waarom ik altijd meerdere items tegelijk op Vinted zet. Voor 1 items kost het relatief veel meer tijd dan wanneer je 4 pakketjes naar het pakketpunt moet brengen.

Succesvol verkopen via Vinted

Heb je komende weken wat tijd gereserveerd? Dan ga ik nu mijn praktische tips met je delen over hoe je succesvol kunt verkopen via Vinted.

Maak een Vinted account aan

De eerste stap is om een Vinted account aan te maken, als je die nog niet hebt. Zonder account kun je niet verkopen.

Ruim eerst je kleding op

Voordat je kunt verkopen, is het belangrijk om je kast goed op te ruimen. Ik heb al eerder een blog geschreven met opruimtips.

 • Begin met de kleding die je graag draagt. Deze bewaar je. Hang / leg ze overzichtelijk in je kast, zodat je ziet wat je allemaal hebt. En ga ze lekker dragen.
 • De kleding waar je over twijfelt leg je apart. Bewaar het in een doos en bekijk ze volgend seizoen weer. Heb je ze nog niet gemist en ga je ze niet meer dragen? Dan is het toch echt tijd om afscheid te nemen.
 • Dan blijft er ook nog een stapel over die je graag weg wilt doen. Deze stapel verdeel ik altijd in meerdere stapels. Want ‘weg doen’ kan op veel verschillende manieren. Vinted is er een van, maar niet alle kleding zet je op Vinted.

We gaan aan de slag met de kleding die je weg wilt doen.

Welke kleding verkoop je via Vinted?

We gaan aan de slag met de kleding die je weg wilt doen.

Verkoop de volgende kleding via Vinted:

 • Merkkleding die nog mooi is (staat: nieuw of heel goed)
 • Kleding die er nog super goed uit ziet (nieuwstaat met of zonder prijskaartje of hele goed staat)

Wat verkoop je niet via Vinted?

Overige kleding zet ik niet op Vinted. Omdat het vaak maar een paar euro oplevert. Dan is het bijna zonde van de moeite. Bepaal voor jezelf waar jouw grens ligt.

Wat doe je dan met kleding die je niet via Vinted kunt verkopen?

Kleding die ik niet op Vinted zet, verkoop ik via een tweedehands winkel in de buurt, of ik geef het weg aan vriendinnen, of doe het in een ruiltas, geef het aan de lokale kledingbank of kringloopwinkel. Mijn laatste optie is een kledingcontainer. Deze is het minst duurzaam.

Zorg dat de kleding er goed uit ziet

Was en strijk je kleding.

Maak een handig fotohoekje. Met goed daglicht en een neutrale ondergrond. Ik leg de kleding op een houtlook pvc vloer. Ophangen aan hanger aan een haakje op een neutrale muur kan ook.

Maak goede foto’s

Zet 1 kledingstuk tegelijk op de foto.

Fotografeer je kleding achter elkaar. Dat kost het minste tijd.

Maak losse foto’s van:

 • de voorkant
 • de achterkant
 • een mooi detail
 • het merklabel
 • het label met de stofsamenstelling
 • Eventueel: foto met meetlint voor lengte en breedte van een kledingstuk

Schrijf een duidelijke beschrijving

Upload je items per stuk. Zet alle foto’s er netjes in (eventueel kantelen als dat nodig is).

Wees zo volledig mogelijk in je beschrijving. Geef hierin de volgende informatie:

 • Merk
 • Maat
 • Kleur
 • Materiaal
 • Staat
 • Eventuele gebreken
 • Eventueel: lengte in cm’s

Verwijs in je beschrijving naar naar je overige advertenties.

Hoe bepaal je de prijs voor een kledingstuk op Vinted?

Als je een item upload, moet je een prijs opgeven. Vinted geeft een voorstel prijsrange op basis van vergelijkbare items. Aan de hand daarvan kun je een goede inschatting maken van een realistische prijs. Is jouw item in veel betere staat dan de vergelijkbare items? Dan kun je best iets hoger gaan zitten in de prijs.

Zo verkoop je succesvol kleding via Vinted
Kleding verkopen via Vinted – hoe doe je dat?

Maak tijd om te reageren en onderhandel

Maak tijd om te reageren op vragen en biedingen. Als je hier lang mee wacht, is de kans op verkopen minder groot. Kopers bieden vaak een lagere prijs dan de vraagprijs. Wees bereid om te onderhandelen en kom met een passend tegenaanbod waar je zelf achter staat.

Maak het jezelf makkelijk met het maken van de pakketjes

Leg al je kleding die op Vinted staat bij elkaar. Leg de inpakspullen (dozen, brievenbusdoosjes, plastic tasjes, tape, stift) erbij. Zo kun je heel snel een pakketje inpakken.

Ik gebruik trouwens oude dozen van bestellingen als inpakmateriaal. Zo kun je mooi hergebruiken en duurzaam bezig zijn.

Verzend de kleding zorgvuldig en op tijd.

Neem een paar keer per week een moment waarop je je pakketjes inpakt. Schrijf het item en de bezorgdienst op de doos, zodat je niet per ongeluk het verkeerde label erop plakt.

Fiets een paar keer per week naar het pakketpunt (lees pakketpunten). Dit kost tijd, dus bepaal zelf hoe vaak je dit wilt doen. Communiceer hierover met je kopers (bijvoorbeeld: ’het pakket gaat vrijdag met de post’).

Schrijf reviews

Laat een review achter bij je kopers als ze het pakket hebben ontvangen. Zo wordt jij zelf beter vindbaar op Vinted en het is leuk voor de kopers om te lezen.

Geld uitkeren of kopen

Als het pakket is opgehaald door de koper en de koper op ‘alles is oke’ heeft geklikt, wordt het geld overgemaakt naar je Vinted portemonnee. Je kunt het geld daar laten staan en er iets anders van kopen via Vinted, of je kunt het geld laten uitkeren.

Ik heb zelf voor dit jaar het voornemen om alleen via Vinted te kopen. Het geld dat ik heb verdiend via Vinted kan ik dus mooi gebruiken om mijn capsule aan te vullen met nieuwe bewuste keuzes.