Wanneer past een accessoire echt bij jou?

Als je een duurzame accessoire wilt uitkiezen, dan is het belangrijk dat de accessoire zo goed mogelijk bij jou past. Want dan ga je het vaak dragen en dat is het meest duurzame wat je kunt doen. Maar hoe weet je nu of een accessoire goed bij jou past? Hierbij kun je letten op twee dingen: (1) Stijl kiezen van een accessoire en (2) kleur kiezen van een accessoire. In dit artikel gaan we verder in op de beste kleur kiezen van accessoire.

Kleur kiezen van een accessoire

Kleur is ook ontzettend belangrijk als je een duurzame accessoire wilt aanschaffen. Hierbij kun je drie dingen doen: een kleur kiezen die je mooi vindt, een kleur kiezen die ‘clasht’ met jouw beste kleuren of een kleur kiezen die past bij jouw beste kleuren. Het is alle drie goed. Hieronder leg ik uit waarom.

Een kleur die je mooi vindt

Een accessoire in een kleur die je mooi vindt, ga je waarschijnlijk vaker dragen dan iets in een kleur die je niet mooi vindt. Dus check altijd als je iets koopt: past deze kleur bij wat ik mooi vind en wat ik wil uitsralen?

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Een kleur die past bij jouw beste kleuren

Het mooiste vind ik, als je accessoires mooi blenden met jouw beste kleuren. Als je een kleurenanalyse hebt gedaan, dan weet je welke kleuren het mooiste bij jou passen. De kleuren uit jouw kleurpaspoort of jouw kleurplan hebben allemaal dezelfde ‘kleurkenmerken’. Ze zijn alsware familie van elkaar. Als je kleuren uit jouw kleurpaspoort bij elkaar draagt, dan passen ze daarom ook altijd goed bij elkaar. Ze horen bij elkaar. Een accessoire in een van deze kleuren zorgt er dus voor dat het past bij de rest van jouw garderobe.

Een kleur die ‘clasht’ bij jouw beste kleuren

Je kunt er ook bewust voor kiezen om juist een kleur te kiezen die niet past bij de kleuren uit jouw kleurpaspoort. Een kleur die juist ‘clasht’. Misschien wil je de harmonie van jouw kleurpaspoort juist even doorbreken en een statement maken. Bestaat jouw kleurpaspoort uit allemaal warme kleuren? Dan kan een koele kleur een mooie clash zijn.

Je eigen accessoires maken

Onlangs was ik samen met een vriendin uitgenodigd door Monsak om mijn eigen leren tas te maken tijdens een workshop. Je kiest bij zo’n workshop zelf de kleuren leer. Wij deden dit met behulp van ons persoonlijk kleurplan. Ik ging voor bordeaux rood met een taupe rits en band. En mijn vriendin ging voor bordeaux met oud roze en zacht koraal. Dat past perfect bij haar kleurplan.

Het was een super gave ervaring. We maakten de tas zelf van A tot Z; van het kiezen van het kleur leer, tot het naaien van de tas. Het was een heerlijk creatieve middag met een prachtig resultaat. Omdat ik de tas zelf heb gemaakt, ben ik extra trots en blij. Deze tas gaat echt heel lang met mij mee!

Welke metaal kleur sieraad past bij jou? Goud, zilver of rose brons?

Tot slot: welke metaalkleur past het beste bij jou? Dat heeft te maken de ondertoon van jouw huid. Dit is de kleur die onder de oppervlakte van jouw huid zit. Je kunt een gebruinde huid hebben en toch een koele ondertoon hebben. Tijdens een kleurenanalyse is de ondertoon van je huid een van de belangrijkste dingen waar we naar kijken. Wil je er zelf achter komen wat de ondertoon van jouw huid is? Vrouwen met een warme ondertoon hebben ‘groenkleurige’ aders met een gele ondertoon. Vrouwen met een koele ondertoon hebben blauw/roze kleurige aders.

Koele huid: zilver of witgoud

Heb je een koele huid? Dan is zilver of witgoud jouw mooiste metaalkleur.

Warme huid: goud, rose goud of brons

Heb je een warme huid? Dan is goud, roze goud of brons mooi bij jou.

Wat is de beste kleur voor een accessoire?

Kleur is ook ontzettend belangrijk als je een duurzame accessoire wilt aanschaffen. Hierbij kun je drie dingen doen: een kleur kiezen die je mooi vindt, een kleur kiezen die ‘clasht’ met jouw beste kleuren of een kleur kiezen die past bij jouw beste kleuren. In het artikel leg ik je uit hoe je dit kunt doen.

Welke metaal kleur voor sieraden past het beste bij mij?

Welke metaalkleur past het beste bij jou? Dat heeft te maken de ondertoon van jouw huid. Dit is de kleur die onder de oppervlakte van jouw huid zit.

Heb je een koele huid? Dan is zilver of witgoud jouw mooiste metaalkleur.

Heb je een warme huid? Dan is goud, roze goud of brons mooi bij jou.