Ik ben geen bakprinses, laat daar geen misverstand over verstaan. Nee, laat mij maar lekker vegetarische recepten bedenken en achter de pannen staan, dat vind ik veel leuker. Maar soms is het gewoon heerlijk om iets te bakken. Een lekkere cake of taart waar je huis zo heerlijk van gaat geuren en die je lekker met elkaar kunt eten. Deze lemon poppyseed cake maakte ik voor Eric’s verjaardag. Hij werd 33 dit jaar en toen ie thuis kwam na een dag werken stond deze cake (inclusief naar cake ruikend huis) voor hem klaar. Super lekker, heel makkelijk en redelijk gezond (lees: kan veel ongezonder).Ā 

Lemon poppyseed cake

Deze lemon poppyseed cake is wekelijk verrukkelijk! Makkelijk om te maken en redelijk gezond!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
GangSnack, Tussendoortje
KeukenFusion
TrefwoordCake, Lemon, Poppyseed
Porties20 plakjes

Ingrediƫnten

  • 125 gram roomboter
  • 250 gram kristal suiker
  • 350 gram bloem
  • 25 gram maanzaad
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 citroen
  • 250 ml melk
  • 1 snufje zout
  • 4 eiwitten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet alvast een cakevorm in met boter of olijfolie.
  • Doe de boter, suiker, citroenrasp en maanzaad in een kom en klop deze tot het mooi luchtig is. 
    Bak de cake in ongeveer 45 minuten af op 170 graden. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uitkomt.
  • Voeg de melk beetje bij beetje toe totdat er een mooie egale massa ontstaat.
  • Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder en het zout toe. 
  • Pak nu een glazen of metalen kom en maak deze goed vetvrij (een plastic / kunststof kom werkt niet, want die wordt niet goed vetvrij). Klop de eiwitten stijf in de kom, totdat je de kom op z’n kop kan houden zonder dat het eiwit eruit loopt. 
    Mislukt deze stap? Niet getreurd, je kunt het eiwit nog steeds gebruiken. De cake wordt iets minder luchter, maar nog steeds heel erg lekker! 
  • Meng de eiwitten voorzichtig door het cakebeslag. Doe het beslag in je ingevette cakevorm en bak in ongeveer 45 minuten goudbruin. Test even of de cake gaar is door een sateprikker of vork in de cake te steken. Komt ie er droog uit, dan is ie gaar. Is ie erg plakkerig, zet de cake dan nog even terug in de oven!

Kidsproof tips

  • Ik denk dat bijna alle kinderen deze cake heerlijk vinden. De maanzaadjes kunnen misschien tot discussie leiden. Heb jij geen zin in die discussie, laat de maanzaad dan achterwege. Dan heb je een heerlijke lemoncake :). Ook lekker!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99