Koken uit de voorraadkast

Ik heb standaard een paar blikken mais, zwarte bonen en tomatenblokjes in mijn voorraadkast staan. Met deze drie ingrediënten kan ik de lekkerste Mexicaanse gerechten maken. En dat doe ik dan ook regelmatig. Een van mijn favoriete recepten is de Mexicaanse monkey platter: wraps met allemaal verschillende toppings die iedereen zelf mag kiezen. Maar als ik me er eens echt makkelijk vanaf wil maken, dan kook ik dit vegetarische eenpansgerecht met orzo.

Snel klaar

Dit eenpansgerecht is namelijk super snel klaar. Binnen 15 minuten heb je dit lekkere gerecht op tafel staan. Het enige dat je hoeft te doen, is paprika bakken en vervolgens wachten tot de orzo gekookt is. Simpeler kan bijna niet.

Alle monden tevreden

Dat simpel ook heel lekker zijn, wordt met deze onepot bewezen. Bij ons thuis is iedereen gek op Mexicaans. De kids eten de zwarte bonen en mais het liefst met hun handen. Orzo (een pastasoort in de vorm van een rijstkorrel) is ook favoriet bij de kids, dus met dit gerecht scoor ik goede punten.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Mexicaans éénpansgerecht met orzo

Eenpansgerechten zijn ideaal voor een doordeweekse dag. Met één pan en een handjevol ingredienten tover je binnen 15 minuten een heerlijke vegetarische Mexicaanse maaltijd op tafel.
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenMexicaans, Texmex
TrefwoordEenpansgerecht, Kidsproof, Mais, Vegetarisch, Zwarte bonen
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 paprika
  • 480 gram kidney boon uit blik, uitlekgewicht
  • 280 gram mais uit blik
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 4 eetlepels mexicaanse kruidenmix recept van mijn blog, of gebruik tacokruiden uit de supermarkt
  • 300 gram orzo
  • 1 limoen
  • 70 gram cheddar
  • 600-800 ml water
  • olijfolie
  • 1 avocado
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snij de ui en knoflook fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes. Bak de ui, knoflook en paprika met een flinke scheut olijfolie in een hapjespan.
  • Voeg na 5 minuten de orzo en de tomatenblokjes toe. Roer ook de Mexicaanse kruiden en de sap van de limoen toe. Roer even door en schenk 600 ml water erbij. Doe de deksel op de pan en laat de orzo gaar worden. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Is je orzo snel droog gekookt? Voeg dan wat extra water toe.
  • Voeg vervolgens de uitgelekte bonen, mais en geraspte cheddar toe en roer er doorheen.
  • Serveer met een flinke klodder creme fraiche, wat plakjes avocado en verse koriander.

Kidsproof tips

  • De meeste kinderen zijn gek op bonen en mais. 
  • Orzo is een pastasoort en dat vinden kids vaak ook heerlijk. Bij ons thuis is dit maaltje garantie voor succes