Ik krijg heel vaak vragen waar ik mijn kookinspiratie vandaan haal. Iedere week probeer ik 3 tot 4 nieuwe vegetarische gerechten uit, dus daar heb ik een hoop inspiratie voor nodig. Die inspiratie zoek ik in leuke kookboeken en ook foodblogs. Ik gebruik dan vaak elementen uit een recept en geef er vervolgens mijn eigen foxilicious draai aan. Dat houdt in dat ik soms vleesgerechten vegetarisch maak, soms wat andere ingrediënten gebruik en soms de fotosetting probeer na te bootsen om mijn fotoskills te ontwikkelen. In deze blog geef ik je een overzicht van mijn favoriete kookboeken en foodblogs.

Mijn top 5 vega en kidsproof kookboeken

Ik heb een te groot assortiment aan (vegetarische) kookboeken thuis liggen. Ik gebruik ze zelfs als decoratief item in mijn interieur, haha. Maar uit alle kookboeken die ik in huis heb, gebruik ik er maar 5 echt intensief. En dat zijn:

En waarom deze 5? Love and Lemons heeft hele frisse en lichte recepten, daar hou ik heel erg van! In de winter gebruik ik dit kookboek iets minder dan in de zomer. Vegalicious is al jaren één van mijn favoriete kookboeken. Hier staan hele lekkere en snelle vegetarische recepten in. Simpel van Ottolenghi heb ik pas een maand in huis, maar is meteen in mijn top 5 beland. De recepten zijn namelijk super veelzijdig en zoals de titel al suggereert: simpel om te maken. Basic to brilliance is geen vegetarisch kookboek, maar er staan wel veel vegetarische recepten in, of recepten waar ik makkelijk een vegetarische draai aan kan geven. De recepten in dit kookboek zijn kidsproof en vind ik natuurlijk heel erg leuk! Tot slot the green kitchen. Ik heb verschillende kookboeken van hen: green kitchen travels, smoothies.. ze maken allemaal heerlijke vegetarische gerechten! In het ‘gewone’ green kitchen kookboek staan lekkere recepten die ook makkelijk te maken zijn.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

De 10 beste (vegetarische)foodblogs volgens foxilicious

Verre weg de meeste inspiratie vind ik op het wereldwijde web. Kookboeken zijn leuk, maar op internet is zoveel meer te vinden. En ook nog eens heel makkelijk om op te zoeken, want je telefoon heb je altijd bij de hand. Mijn kookinspiratie online vind ik op instagram en op pinterest. Ik volg verschillende foodbloggers die mij op één of andere manier inspireren. Hieronder een overzicht van mijn 10 favoriete foodblogs van dit moment.

Ik kan nog wel even doorgaan met het noemen van leuke foodblogs, want ik volg er nog veel meer :). De ene blog is volledig vegetarisch, de ander zelfs veganistisch. Sommige zijn niet specifiek vegetarisch, maar dan vind ik de gerechten inspirerend en kan ik er zelf weer iets leuks vegetarisch mee bedenken.

Wat zijn jouw favoriete favoriete foodblogs en kookboeken? Ik ben benieuwd of je nog leuke tips hebt. Laat een berichtje achter in de comments.