Deze wrap is ideaal als jouw kind niet van ‘stukjes’ houdt. Er gaan namelijk 2 sausjes op vol met onzichtbare groenten: een bloemkoolsausje en een guacamolesaus. Beide sausjes maak je met de blender, dus de groenten zijn ineens niet meer te herkennen. Je maakt de wraps af met gegrilde kikkererwten en cherrytomaatjes. Je kunt de wraps zowel als voorgerecht, of als hoofdgerecht eten. Voor een voorgerechtje ga je uit van 1 wrap per persoon en als hoofdgerecht ga ik uit van 2-3 wraps per persoon.

[ingredients title=”Dit heb je nodig voor 6 wraps”]

  • Kwart van een bloemkool
  • 1 aardappel
  • 100 gram ongezouten cashewnoten
  • 3 eetlepels water
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel chipotlesaus
  • 1 knoflookteentje
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 rode ui
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 3 avocado’s
  • Handje verse koriander
  • Sap van een halve limoen
  • 2 theelepels mexicaanse kruidenmix
  • Zout
  • Peper
  • 6 miniwraps
  • 400 gram kikkererwten

[/ingredients]

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

[directions title=”Zo maak je het”]

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kikkererwten op een bakpapier, besprenkel met olijfolie, zout en mexicaanse kruiden. Bak ze gedurende ongeveer 20 minuten in de oven.
  2. Maak de bloemkool-kaassaus: Kook hiervoor de bloemkool met de aardappel gaar in ongeveer 10 minuten. Giet ze af en doe ze in de blender of keukenmachine, samen met de knoflook, een kwart van de rode ui, azijn, olijfolie, water, cashewnoten, chipotlesaus en geraspte kaas. Maak er een gladde saus van. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat mexicaanse kruiden.
  3. Maak de avocado / guacamole saus: Ontpit de avocado’s en doe ze samen met de rest van de ui, 3 cherrytomaatjes, limoensap, koriander, een theelepel mexicaanse kruiden, een halve eetlepel olijfolie in de blender of keukenmachine. Maak er een mooie gladde saus van. Breng op smaak met een paar druppeltjes chipotlesaus, zout en peper.
  4. Snij de cherrytomaatjes in vieren.
  5. Verwarm nu de wraps kort om beurten in een pan, of allemaal tegelijk in de magnetron.
  6. Maak nu de wraps op: besmeer de wrap met guacamole en bloemkoolsaus en beleg ze vervolgens met kikkererwten en cherrytomaatjes. Garneer eventueel met wat verse koriander.

[/directions]

Extra kidsproof tip:

Je kunt de kikkererwten en cherrytomaatjes natuurlijk achterwege laten op de wrap, dan krijgt je kind in elk geval de bloemkool en avocado binnen. Joppe had bij ons een mindere eetdag. Hij heeft 1 wrap gegeten met alleen guacamole, een bakje tomaatjes en daarna mocht hij een pannenkoek: wrap met appelstroop. Tsja, ik zie liever dat hij alles eet, maar na een vermoeiende dag spelen ben ik blij dat hij in elk geval z’n groenten weer binnen heeft :).

Minder kidsproof tip:

Ik hou zelf wel van wat structuur. In dat geval kun je de blender achterwege laten en de sausjes met de hand maken. De guacamole maak je volgens het guacamole recept, De bloemkool-kaassaus maak je door de bloemkool en aardappel te prakken in plaats van te pureren. Zo heb je net wat meer structuur.