Koken zonder pakjes en zakjes

Deze vegetarische nasi met tofu maak je zonder pakjes en zakjes. Daar ben ik groot voorstander van ;). Het is een super lekkere variant zonder vlees. Door de knapperige tofublokjes mis je de kip of varkensvlees absoluut niet. Sterker nog, mijn zoontje heeft liever tofu dan vlees!

Nasi met tofu
Vegetarische nasi zonder pakjes en zakjes

Zelfgemaakte kruidenmix voor nasi

Voor deze nasi heb je een aantal kruiden nodig. Ik gebruik komijn, korianderzaad en kurkuma. Met deze kruiden maak je een zakje nasikruiden overbodig. Dat scheelt weer een hoop toegevoegde e-nummers en geld! Daarnaast kun je korianderzaad, kurkuma en komijn in heel veel andere gerechten gebruiken! Het is dus echt de moeite waard om deze kruiden in je kruidenassortiment op te nemen.

Inspiratie voor kruidige gerechten

Ben je benieuwd naar andere gerechten met één of meerdere van deze kruiden? Kijk dan eens naar deze recepten: wraps met zoete aardappel, curry met groente en tofu korma vegetarische Indiase curry. Op mijn website vind je nog veel meer lekkers met deze kruiden!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Snelle en makkelijke nasi

Je hebt slechts 20 minuten nodig voor deze vegetarische nasi zonder pakjes en zakjes. Een makkelijk vegetarisch gerecht dat dus snel op tafel staat. Serveer met wat pindasaus, gebakken uitjes, cassave chips en augurk, of bak er een lekkere spiegelei of omelet bij!

Ingrediënten voor vegetarische nasi

Bij een makkelijk en snel recept hoor (meestal) een korte ingrediëntenlijst. Buiten de kruiden als smaakmakers is dat bij dit recept zeker het geval!

Ingrediënten

  • 320 gram basmatirijst
  • 4 cm verse gemberwortel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel sambal
  • 2 theelepels korianderzaad
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1 theelepel kurkuma
  • 250 gram tofublokjes
  • 800 gram nasigroenten 
  • 3 eetlepels sojasaus
  • zonnebloemolie
  • zout
  • peper

Optioneel

  • pindasaus
  • cassavechips
  • augurk
  • gebakken uitjes
  • spiegelei of omelet

Nasi met tofu

Deze vegetarische nasi maak je zonder pakjes en zakjes. Een paar kruiden, flink wat groente en je tovert in 20 minuten de lekkerste nasi op tafel!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenIndisch
TrefwoordKidsproof, Nasi, Tofu, Vegetarisch, Zonder pakjes en zakjes
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 320 gram basmatirijst
  • 4 cm gember
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel sambal
  • 2 theelepels korianderzaad
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1 theelepel kurkuma
  • 250 gram tofublokjes
  • 800 gram nasigroenten bijvoorbeeld: kool, wortel, prei, paprika, champignon, taugé, courgette
  • 3 eetlepels sojasaus
  • zonnebloemolie
  • zout
  • peper

Optioneel

  • pindasaus
  • casavechips
  • augurk
  • gebakken uitjes
  • spiegelei of omelet

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking gaar. Laat vervolgens goed afkoelen. 
  • Schil en snij de ui, knoflook en gemberwortel fijn. Verwarm wat olie in een grote hapjespan of wok en bak hierin de ui, knoflook en gember. Voeg de sambal, komijnzaad, korianderzaad en kurkuma toe en bak deze kort mee. Doe nu de tofublokjes erbij en bak deze in ongeveer 5 minuten knapperig. 
  • Gebruik je net als ik verse groenten, snij deze dan fijn. Voeg nu de groenten toe aan de tofublokjes en bak deze 5 minuten mee. Blus af met de sojasaus. Roer nu de rijst erdoor en je nasi is klaar. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper. 
  • Lekker met augurk, gebakken uitjes, casavechips en eventueel wat satésaus. 

Kidsproof tips

  • Nasi, kids love it or hate it. Je kunt een aantal dingen doen om nasi aantrekkelijker te maken voor kids. Allereerst kun je groente gebruiken die je kind lust. Een zak nasigroente is makkelijk, maar met verse groente kun je wat makkelijker inspelen op de wensen van je kind.
  • Ten tweede doet satésaus vaak wonderen. Een flinke klodder pindasaus over de nasi en het wordt ineens wel gewaardeerd. Al die groente gaan nu toch naar binnen!
  • Tot slot kun je de rijst apart serveren van de groente en je kind een bakje rauwkost te geven naast de rijst. Dit is minder lekker voor jezelf, want de kruiden zijn nu niet in de rijst getrokken.