Ga op zoek naar je eigen stijl in 6 stappen!

Je persoonlijke stijl is een weerspiegeling van wie je bent en wat je wilt uitstralen. Het is een belangrijk element om ervoor te zorgen dat je capsule wardrobe (of kledingkast) perfect bij jou past. In deze blog deel ik enkele waardevolle tips om je te helpen je eigen stijl te ontdekken en deze te laten schitteren.

1. Identificeer jouw favoriete stijlelementen

Een goede eerste stap bij het ontdekken van je eigen stijl is het identificeren van de stijlelementen waar je van houdt. Denk aan termen zoals romantisch, clean, expressief, sober, vrouwelijk, stoer, klassiek, minimalistisch, boho of edgy. Het is heel gebruikelijk als je niet per se 1 duidelijke stijl hebt. Je kunt verschillende stijlen hebben die je mooi vindt en die de basis zijn van jouw authentieke stijl. Gebruik bijvoorbeeld mijn Pinterest-stijlborden als inspiratie om ideeën op te doen welke stijlen je mooi vindt.

2. Creëer jouw eigen stijl pinterest bord

Maak een Pinterest-bord aan waar je plaatjes kunt pinnen die jou blij maken en waarvan je denkt dat ze bij je gewenste stijl passen. Wees niet te kritisch en pin zoveel mogelijk. Onder elke pin vind je vaak nieuwe suggesties, dus blijf nieuwe afbeeldingen toevoegen. Pin gedurende een week iedere dag een paar plaatjes. Ga aan het eind van de week een keer kritisch door je bord en verwijder eventueel plaatjes die je bij nader inzien toch minder goed bij je vindt passen of waar je toch niet zo blij van wordt. Ik heb zelf ook een pinbord gemaakt met inspiratie voor mijn eigen stijl. Bekijk hier mijn Pinterest bord.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

3. Analyseer jouw Pinterest bord

Neem de tijd om je Pinterest-bord te analyseren. Kijk naar de rode draden en patronen die je kunt ontdekken. Zie je bijvoorbeeld veel rokken, bloemenprints, wide leg jeans, lage of hoge tailles, accessoires of specifieke soorten schoenen? Probeer de rode draden te herkennen en schrijf ze voor jezelf op.

Ik hou zelf bijvoorbeeld van wide leg jeans met hoge taille, tops in de broek om taille en daarmee vrouwelijkheid te creeeren, clean en minimalistisch. Geen opvallende prints, streepjes. Minimalistische sieraden.

4. Maak een stijl moodboard

Selecteer 4-8 afbeeldingen van jouw Pinterst bord die echt de kern vormen van jouw stijlbord. Maak hier een mooi moodboard van. Schrijf eventueel een aantal woorden op je moodboard die jouw stijl goed beschrijven. Dit kan soms helpen, maar het hoeft niet. Het moodboard kun je maken met tools zoals Canva of PowerPoint.

Moodboard capsule wardrobe
Stjil moodboard lente Nienke

5. Duik je kast in

Gebruik je moodboard om te kijken of je huidige kledingkast nog voldoet. Maak bijvoorbeeld outfits van je moodboard na met items uit je eigen kledingkast.

Het allerbelangrijkste bij het ontdekken van je eigen stijl is om trouw te blijven aan jezelf en kledingstukken te kiezen waar je blij van wordt en die je zelfvertrouwen geven. Laat je niet beïnvloeden door trends die niet bij jouw persoonlijkheid passen. Durf jezelf te uiten en vertrouw op je intuïtie.

6. Evalueer en stel bij

Stijl is niet iets dat van het ene andere moment ontstaat. Het is een proces en ontwikkelt zich steeds verder door. Daarom is het belangrijk om je stijl te blijven evalueren en bijstellen. Ik doe dit bijvoorbeeld ieder seizoen. Als een nieuw seizoen aanbreekt, ga ik weer terug naar m’n Pinterest bord, pin ik nieuwe plaatjes en stel ik mijn moodboard bij. Ik evalueer welke dingen afgelopen seizoen goed voor me werkte, waar ik blij van werd en welke dingen absoluut niet werkten. Hier kun je heel veel van leren! En dat houdt het leuk.

stijl capsule wardrobe
Ontdek je eigen stijl

Aan de slag met je eigen stijl

Het ontdekken van je eigen stijl is een spannende reis van zelfexpressie en zelfontdekking. Door stijlelementen te identificeren, een Pinterest-bord te maken en analyseren, een stijl moodboard te maken en trouw te blijven aan jezelf, kun je stap voor stap je unieke stijl definiëren en deze laten stralen in je dagelijkse outfits. Dus wees niet bang om te experimenteren, wees authentiek en laat je persoonlijkheid schitteren door middel van mode!

Stijl als basis voor een capsule wardrobe

Als je jouw stijl wat helderder hebt, dan is het heel leuk om vervolgens aan de slag te gaan met een capsule wardrobe. Wil je hier hulp bij? Ik help je graag met het samenstellen van jouw capsule.