Vegetarische wraps met raz el hanout omelet, wortel en feta

         Wraps uit het midden-oosten

Ik ben gek op wraps! Met name Mexicaans eten kun je me echt voor wakker maken. Mijn kids houden ook van wraps, dus ze staan bij ons vaak op het menu. Ik probeer wel steeds te varieren met wraps en in dat kader deel ik dit recept van wraps uit de Arabische keuken. Ja, je leest het goed. Dit zijn geen Mexicaanse wraps, maar wraps uit het midden-oosten. Met raz el hanout omelet, wortel en feta.

Vrienden van ons hebben dit ooit voor ons gekookt in de kraamtijd van Joppe. Super lief! En het was ook nog eens ontzettend lekker! Sindsdien staan deze wraps regelmatig bij ons op tafel. Ik heb het recept wat verfijnd en vereenvoudigd. Vandaag deel ik dit heerlijke recept met jullie! Echt een verrassende vegetarische smaak explosie!

Wraps uit het midden-oosten

Vegetarische wraps met raz el hanout omelet, wortel en feta

Maak eens wat anders met wraps! Bijvoorbeeld deze heerlijke wraps met raz el hanout kruiden, omelet, wortel en feta. Een heerlijk vegetarisch gerecht uit de Arabische keuken. Makkelijk en snel klaar en veel groente! 
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Arabisch
Trefwoord: Feta, Omelet, Raz el hanout, Vegetarisch, Wortel, Wrap
Porties: 4 personen
calorieën: 478kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

Wortelsalade

  • 800 gram wortels
  • 1,5 eetlepels raz el hanout
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • olijfolie
  • 1 handje verse peterselie of koriander
  • zout
  • peper

Omelet

  • 8 eieren
  • 2 eetlepels melk

Overig

  • 200 gram hummous
  • 1 theelepel cayenne peper
  • 4 grote wraps of 8 kleine / medium wraps
  • 85 gram veldsla of spinazie
  • 150 gram feta

Instructies

  • Schil de wortels en rasp ze vervolgens. Ik gebruik hiervoor de keukenmachine, maar je kunt ook een rasp gebruiken.
    Doe de geraspte wortels in een kom en maak ze aan met 3 eetlepels olijfolie, de witte wijnazijn, 0,5 eetlepel raz el hanout kruiden, zout en peper. Voeg ook wat verse peterselie toe. Proef en voeg zo nodig extra kruiden toe.
  • Maak een omelet mengsel met de eieren, 2 eetlepels melk, 1 eetlepel raz el hanout kruiden, zout en peper.
    Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en doe hierin 1 soeplepel aan omelet mengsel (doe 2 soeplepels als je grote wraps hebt!). Bak de omelet aan beide kanten gaar. Doe hetzelfde met de overige omelets. Zet de omelets even apart. 
  • Meng wat cayennepeper door de hummous om deze extra spicy te maken. Als je niet van pittig houdt, laat je dit achterwege. 
  • Verwarm de wraps. Ik doe ze één voor één in een pan, maar het kan ook in de magnetron.
  • Nu komt het leuke: de wraps opmaken. Pak een wrap, besmeer deze met hummous. Beleg de wrap met omelet, een handje veldsla en 2 flinke eetlepels wortelrasp.
    Tot slot kruimel je de feta over de wrap en klaar! Heb je nog wat wortelrasp en/of veldsla over? Eet deze lekker als salade bij je wrap!

Kidsproof tips

  • Dit is potentieel een heel lekker gerecht voor kinderen. Pas eventueel wat variaties toe door bijvoorbeeld de feta en veldsla achterwege te laten. Of door plakjes gekookte wortel toe te voegen ipv de rauwe wortelsalade.

Voedingswaarde

Calories: 478kcal

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Wat vind je van dit recept?
Pin it Print
Foodblog vegetarisch kisdproof Spicy wortelsoep
Wortel-linzen burger Foodblog vegetarisch kidsproof

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *