Orzo met romanesco

Vegetarische orzo met romanesco

Deze orzo met romanesco is vanuit het niets binnen gekomen in mijn top van favoriete vegetarische recepten. Ik had een romanesco in mijn biologische groentetas en daar wilde ik iets lekkers mee maken. En als ik denk aan iets lekkers, dan denk ik al snel aan risotto. Want risotto, daar kun je mij ‘s nachts echt voor wakker maken. Deze orzo met romanesco is heel eenvoudig om te maken. Je hebt er maar een handjevol ingrediënten voor nodig en de smaak is werkelijk hemels!

Risotto, maar dan anders

Orzo is een pastasoort in de vorm van een rijstkorrel. Het ziet er een beetje uit als risottorijst, maar schijn bedriegt, want het is dus pasta. Orzo, ook wel risoni genoemd, kun je op dezelfde manier koken als risotto en geeft ook een heerlijke romige smaak. Het is wat sneller klaar dan de traditionele risotto. Dit is dus ideaal als je wat minder tijd hebt en toch een lekker vegetarisch gerecht op tafel wilt zetten!

Vegetarische orzo met romanesco

Orzo met romanesco

Deze orzo met romanesco is een hele simpele, maar super smaakvolle vegetarische maaltijd. De romanesco bak je in de oven en wordt heerlijk romig van smaak. En orzo, tja, dat is gewoon sowieso ontzettend lekker!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Fusion, Italiaans
Trefwoord: Kidsproof, Orzo, Orzotto, Romanesco, Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 romanesco
  • 50 gram roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 320 gram orzo
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 500 ml groentebouillon
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar. Verwarm de roomboter in een bakje in de magnetron totdat deze is gesmolten.
  • Was de romanesco en snij in kleine roosjes. Verdeel de roosjes over de bakplaat. Besprenkel de romanesco met de boter en bestrooi met zout en peper. Bak de romanesco in ongeveer 20-30 minuten gaar in de oven.
  • Snij intussen de ui fijn en verwarm de olijfolie in een hapjespan. Bak de ui en voeg na 2 minuten de orzo toe. Bak de orzo kort mee. Blus de orzo vervolgens met groente bouillon totdat de orzo net onder water staat. Laat de orzo pruttelen en roer goed door. Als het vocht is opgenomen, voeg je nog wat bouillon toe, net zo lang tot de orzo gaar is. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Het kan zijn dat je meer of minder bouillon nodig hebt dan hierboven is aangegeven.
  • Roer de kaas door de orzo en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de romanesco over de orzo en klaar is je super simpele en smaakvolle vegetarische maaltijd!

Kidsproof tips

  • Mijn kinderen hebben hier echt van gesmuld! De romanesco wordt heerlijk romig van smaak in de oven door het grillen en door de boter. De smaak is minder bitter dan bloemkool en broccoli, dus ik zou het zeker een keer proberen met kids!

Voedingswaarde

Calorieën: 473kcalKoolhydraten: 68gEiwitten: 16gVet: 15gVerzadigd vet: 9gCholesterol: 35mgZout: 801mgKalium: 288mgVezels: 3gSuiker: 7gVitamin A: 676IUVitamine C: 4mgCalcium: 184mgIron: 1mg

* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer

Vegetarische orzo met romanesco
Orzo met romanesco

Review

Reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling