Op een warme zomeravond heb ik vaak weinig zin om te koken. Ik wil dan graag een frisse, lichte maaltijd, waar ik niet zoveel voor hoef te doen. Tijdens de vorige hittegolf maakte ik dit gerecht met maaltijd pita’s, mango, paprika, vega nuggets en tzatziki en dat viel echt super goed in de smaak! N
Snel klaar
Deze maaltijd pita’s staan binnen 15 minuten op tafel. Het is een kwestie van de pita’s grillen, de nuggets bakken, mango en paprika snijden en de tzatziki ingrediĆ«nten door elkaar roeren. Een kind kan de was doen! Is dit toch te veel werk? Dan kun je natuurlijk altijd naar een potje kant en klare tzatziki grijpen!
Zelfgemaakte pita’s
Wil je deze maaltijd nog wat opplussen? Dan raad ik aan om de pita’s zelf te maken. Dat is echt ontzettend lekker! Zelfgemaakte pita’s zijn wat soepeler en de verse smaak kan echt niet op tegen de voorverpakte broodjes uit de supermarkt. Zelf pita’s maken is helemaal niet moeilijk. Sterker nog, de ingredienten heb je waarschijnlijk zelf al in huis. Het enige dat je nodig hebt, is tijd. Het deeg moet namelijk minimaal 45 minuten rijzen. Als je de tijd hebt, is het echt een keer het proberen waard! Het recept voor de zelfgemaakte Griekse pita’s vind je hier.
Vega nuggets
Tegenwoordig kun je allerlei verschillende soorten vegetarische nuggets kopen in de supermarkt. De buurtsuper heeft meestal wel een merk nuggets in het assortiment staan en de grotere supermarkt heeft zelfs wel keuze in het merk. Ik heb voor dit recept de nuggets van Boon bonen gebruikt. Deze vond ik zelf ontzettend lekker! Ze hebben een lekkere bite en een hele natuurlijke smaak.
Pita met tzatziki, mango, paprika en vega nuggets
Ingrediƫnten
- 4 grote pita's Voorverpakt, of zelfgemaakt (zie recept op mijn blog)
- 8 vegetarische nuggets ik ben fan van de nuggets van Boon
- 0,25 sla
- 2 paprika
- 1 mango
Tzatziki
- 250 ml Griekse yoghurt
- 0,5 komkommer
- 6 takjes verse dille
- 1 grote teen knoflook of 2 kleine teentjes
- 1 eetlepel olijfolie
- zout
- peper
Instructies
- Bereid de pita's volgens recept, of de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil de mango en snij in reepjes. Was de paprika's, verwijder de pitten en snij in reepjes.
- Bak de nuggets in een flinke scheut olijfolie aan beide kanten bruin. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
- Maak nu de tzatziki: rasp de komkommer en roer door de Griekse yoghurt. Snij de knoflook klein en doe bij de yoghurt, samen met de olijfolie. Haal de blaadjes van de takjes dille en roer door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
- Vul nu je pita's met sla, tzatziki, mango, paprika en nuggets!
Kidsproof tips
- Dit is een top recept voor kinderen! Een gevuld broodje vinden ze vaak heerlijk.Ā
- Kinderen zijn vaak gek op (kip) nuggets, dus dit is een goeie vulling voor kinderen.
- Paprika en mango lusten de meeste kinderen ook wel. Is jouw kind geen fan hiervan? Je kunt de pita ook vullen met komkommer, tomaat, stukjes wortel en nectarine.Ā
- De sla laat ik voor mijn eigen kids altijd achterwege
Review