Ik ben gek op Griekse pita’s. Je kunt er alle kanten mee op: vullen, beleggen, dippen of gewoon lekker ‘kaal’ opeten. Wist je dat het heel makkelijk is om Griekse pita’s te maken? De ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Je hebt alleen wel wat tijd nodig, want de pita’s moeten rijzen.
De pita’s zijn heerlijk met falafel, of probeer eens dit lekker frisse recept appel en paprika!
Porties: flinke pita’s
Ingrediënten
- 2 theelepels droge gist
- 100 ml lauw water
- 350 gram tarwebloem
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel zout
Instructies
- Doe de gist in een schaaltje en schenk het water erbij. Roer goed door en laat ongeveer 5 minuten staan totdat het water begint te schuimen. Het gist is nu geactiveerd.
- Doe de bloem en olijfolie in een mengkom en kneed (met de keukenmachine of met de hand). Roer het gistwater erdoor en kneed net zo lang tot er een mooi elastisch deeg ontstaat. Het deeg mag plakken, maar moet wel makkelijk uit de kom komen. Is je deeg nog te nat? Doe er dan extra bloem bij, net zo lang tot het deeg goed loslaat uit de kom. Is je deeg te droog? Voeg dan wat extra water toe. Maak een grote bol van het deeg, dek af met een vochtige theedoek en laat het deeg 45-60 minuten rijzen.
- Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken (eerst door de helft, dan nog een keer doormidden en nog een keer door de helft.
- Verwarm een scheut olijfolie in een pan en bak de pita's op middenhoog vuur aan beide gaar. Zet het vuur niet te hoog, want dan worden de pita's te hard. De pita's hebben een paar minuten aan iedere kant nodig om gaar te worden.
Kidsproof tips
- Kinderen zijn gek op zelfgemaakte broodjes. Deze pita’s vallen dan ook goed in de smaak bij kinderen.
- Serveer verschillende toppings bij de pita en laat je kind zelf kiezen welke toppings hij wil. Voor meer tips, check het recept van mijn pita monkey platter.
Voedingswaarden
Calorieën: 276kcal
Disclaimer
Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.
Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en gebruik hashtag #foxilicious
Irma Hendriks says:
Leuk Nienke!
Ga je volgen????
Groetjes
Irma
admin says:
Super leuk Irma!!