Recept voor lekkere en gezonde noedelsalade

Als je op zoek bent naar een smaakvolle en gezonde maaltijdsalade, dan is een vegan noedelsalade een geweldige keuze. Deze heerlijke Aziatische creatie combineert noedels met heel veel verse groenten. Een kleurrijke, lekkere en gezonde salade.. Of je nu veganist bent of gewoon op zoek bent naar een lichte en vullende maaltijd, deze vegan noedelsalade zal zeker aan je verwachtingen voldoen.

Recept voor noedelsalade
Vegan noedelsalade

Een smaakvolle Aziatische maaltijdsalade

De vegan noedelsalade is een ideale keuze als maaltijdsalade met veel groenten. Je hebt niet veel nodig om een lekkere maaltijdsalade te maken. Ik gebruik volkoren noedels, veel verschillende groente en een zelfgemaakte Aziatische dressing.

Groente voor een lekkere noedelsalade

Ik wil je graag uitdagen om een salade samen te stellen met groente die je zelf lekker vindt. Kijk eens wat je in huis hebt of welke groente in het seizoen zijn. Ik adviseer om minimaal 3-5 verschillende groente in een maaltijdsalade te doen. Ga uit van totaal minimaal 250 gram groente per persoon.

5 onmisbare vegetarische recepten

Wil je vaker vegetarisch eten en kun je wel wat hulp gebruiken?

✓ e-book met 5 vega recepten

Makkelijk om te maken

✓ Voor slechts 2,99

vegetarische recepten

Ik gebruikte de volgende toppings in de salade:

  • courgette
  • paprika
  • edamame boon
  • tauge
  • radijs
  • mango
  • spitskool
  • sperzieboon
  • knapperige tofu
  • cashewnoten
Recept voor noedelsalade
Vegan noedelsalade

De dressing: Een vleugje Azië in een noedelsalade

Een essentieel onderdeel van de vegan noedelsalade is de dressing. Ik vind noedeslaade het lekkerst met een Aziatische dressing. Deze dressing maak ik van sojasaus, gembersiroop, pindakaas en sesamolie. Deze dressing voegt een zoute, zoete en hartige smaak toe aan de salade, waardoor alle ingrediënten mooi samenkomen.

Mealpreppen en gezonde vegan maaltijden

Wil je meer inspiratie voor gezonde vegan maaltijden? Neem dan zeker een kijkje op mijn blog waar ik je uitleg hoe je met 1x mealpreppen 4 lekkere maaltijdsalades maakt. Ontdek hoe je je maaltijden voorbereidt en gedurende de week geniet van gemakkelijke, voedzame en smaakvolle gerechten. Het bespaart je tijd en helpt je op koers te blijven met je gezonde eetgewoonten.

Geniet van de heerlijke vegan noedelsalade en deel het met vrienden en familie. Het is een gerecht dat iedereen zal bekoren en je zult versteld staan van de positieve reacties die je krijgt. Eet smakelijk.

Recept voor noedelsalade

Vegan noedelsalade met veel groente

Zin in een lekkere, frisse en gezonde Aziatische maaltijdsalade? Bekijk dan snel hoe je deze noedelsalade maakt.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: Kidsproof, Noedelsalade, Vegan, vegan maaltijdsalade, Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram volkoren noedels

Toppings (voel je vrij om te varieren met andere groente. Houdt hierbij aan: minimaal 3-5 groente en 250 gram groente pp)

  • 1 paprika paprika
  • 135 gram tauge
  • 100 gram edamame boon diepvries
  • 100 gram radijs
  • 1 mango of 2 handjes diepvries mangoblokjes
  • 100 gram spitskool
  • 400 gram sperzieboon
  • 2 stengels bosui
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 250 gram knapperige tofu voorverpakt, of volg mijn recept voor knapperige tofu
  • 40 gram cashewnoten

Aziatische soja pinda dressing

  • 4 eetlepels sojsasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel pindakaas

Instructies

  • Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel af met koud water en zet apart.
  • Heb je zelf je groente uitgekozen? Was de groente en snij in stukjes.
    Heb je harde groente, zoals broccoli, sperziebonen, peultjes, bloemkool? Kook ze dan kort gaarzodat ze een knapperige bite hebben. Giet af en spoel af met koud water.
  • Gebruik je de groente uit de ingredientenlijst hierboven?
    Dop de sperziebonen en blancheer samen met de edamame bonen 4 minuten in kokend water. Giet af, spoel af met koud water en zet apart.
    Schil de mango en snij in stukjes.
    Was de paprika, radijs, bosui, spitskool. Snij de paprika in blokjes en de radijs en bosui in plakjes. Snij de spitskool in dunne sliertjes.
  • Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de tofu totdat het lekker knapperig is. Haal de tofu uit de pan.
  • Bak nu de cashewnoten goudbruin in de pan.

Dressing

  • Doe de sojasaus, pindakaas, sesamolie, gembersiroop en rijstazijn in een schaaltje of een fles. Roer of schudt de dressing ingredienten tot een egale dressing.

Samenstellen salade

  • Serveer alle ingredienten in aparte schaaltjes op tafel als een monkey platter en laat iedereen zijn eigen salade samenstellen.
    Of voeg de ingredrienten samen in een saladeschaal en schenk de dressing erover. Eet smakelijk!

Kidsproof tips

  • Deze noedelsalade is ideaal om te maken voor je kinderen. Bereid een aantal groente voor waarvan je weet dat je kind ze lekker vindt. Mijn kinderen houden bijvoorbeeld van mais, paprika, sperzieboon en cherrytomaat. 
  • Serveer de salade als monkey platter; doe alle ingredienten in aparte schaaltjes en maak er een mooie feestmaaltijd van op tafel. Laat je kind zelf kiezen welke toppings hij/zij wil. Stel zelf een minimum voor het aantal toppings en laat je kind kiezen welke toppings het wil. Ik zeg altijd dat ze minimaal 3 dingen moeten kiezen voor in de salade. 

Voedingswaarde

Calorieën: 497kcalKoolhydraten: 64gEiwitten: 20gVet: 20gVerzadigd vet: 6gMeervoudig onverzadigd vet: 4gEnkelvoudig onverzadigd vet: 9gTrans Fat: 0.003gZout: 1356mgKalium: 695mgVezels: 8gSuiker: 14gVitamin A: 1407IUVitamine C: 46mgCalcium: 176mgIron: 6mg

* Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees meer in mijn disclaimer