Ben je op zoek naar een vegetarische salade en wil je net even iets anders? Dan zit je helemaal goed met deze salade met gegrilde paprika, peer, blauwe kaas en truffel mayonaise. Een heerlijk gezond smaakbommetje. Of ja gezond, er zit natuurlijk wel mayonaise in… Laten we het erop houden dat je ook lekker veel groente binnen krijgt met deze salade.

Blauwe kaas en truffel mayonaise

De combinatie van blauwe kaas en truffel mayonaise is werkelijk fantastisch. Het geeft een super lekkere smaak en dat maakt deze salade zo bijzonder! Ik heb trouwens kant en klare truffel mayonaise gebruikt. Ik kreeg de truffel mayo van Jean Baton aangeraden door Ilona van de foodblog worstenbrood en wijn. Ilona is een echte bourgondier en die vertrouw ik wel op haar smaak. En dat bleek terecht, want deze truffel mayo is fantastisch! Een aanrader dus ook wat mij betreft!

Gegrilde paprika

Je kunt natuurlijk ook gewoon rauwe paprika gebruiken in deze salade, maar gegrild geeft nog net wat meer smaak.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Meer vegetarische salades

Ben jij net als ik een saladefan? Dan maak ik je misschien blij met mijn salade pagina. Op deze pagina heb ik al mijn salades voor je op een rij gezet.

Salade met gegrilde paprika, peer, blauwe kaas en truffel mayonaise

Ben je op zoek naar een lekkere salade, maar wil je eens wat anders en geen standaard groene salade? Probeer dan deze salade met gegrilde paprika, peer, blauwe kaas en truffel mayonaise. Een heerlijk vegetarisch smaakbommetje.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
KeukenFusion
TrefwoordBlauwe kaas, Gegrilde paprika, Peer, Salade, Tuffelmayonaise
Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • 2 paprika
  • 50 gram sla
  • 1 peer
  • 50 gram blauwe kaas
  • 2 stengels bosui
  • 1-2 eetlepels truffel mayonaise
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies

  • Was de paprika en snij in stukjes. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en bak hierin de paprika in 5-10 minuten gaar. Laat even afkoelen.
  • Doe intussen de sla in een schaal. Snij de peer in plakes en de bosui in ringen. Leg de peer en bosui op de sla. Brokkel de blauwe kaas over de sla en verdeel de gegrilde paprika erover.
  • Sprenkel wat olijfolie over de sla en verdeel een paar klodders truffel mayonaise (naar smaak) over de sla.

Kidsproof tips

  • Blauwe kaas, bosui en truffelmayonaise zijn niet per se de grootste kindervrienden.Ā 
  • Maak voor je kind een eigen saladebakje met wat rauwkost.Ā 
Vegetarische salade met blauwe kaas
Salade met gegrilde paprika, peer, blauwe kaas en truffel mayonaise
Vegetarische salade met blauwe kaas
Salade met gegrilde paprika, peer, blauwe kaas en truffel mayonaise