Ik hou van salade! In de zomer maak ik elke dag wel een salade als bijgerecht. Deze salade is ook lekker als lunch. Je kunt het ook inzetten als bijgerecht bij een Mexicaanse maaltijd. Het is een ideale vegetarische salade en heel snel klaar!

[ingredients title=”Dit heb je nodig voor één salade”]

  • Halve rode ui
  • 1 strengel van een bosui
  • Handje verse koriander
  • 1 mango
  • 1 blik zwarte bonen (400 gram)
  • Scheutje Chipotlesaus (alternatief: tabasco of tacosaus)
  • Zout
  • Peper
  • Zonnebloemolie

[/ingredients]

E-book

12 vega(n) kerst recepten

Keuze uit: 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten, 2 nagerechten en 6 bijgerechten.

makkelijk te meal preppen; voor een stressvrij kerstdiner

9 vegan en 3 vega recepten met vegan opties

Voor slechts 5,99 ipv 7,99

inclusief 7 tips voor een duurzaam kerstinder

[directions title=”Zo maak je het”]

  1. Snij de ui en bosui klein, hak de koriander fijn en doe deze in een slakom.
  2. Snij de mango in kleine blokjes. Laat de zwarte bonen uitlekken en voeg de mango en zwarte bonen toe aan de ui en koriander.
  3. Breng op smaak met zout, peper, zonnebloemolie en chipotlesaus.
  4. Easy does it!

[/directions]

Extra kidsproof tip:

Voor Joppe maak ik altijd een apart bakje met deze salade, zonder de ui en saus. Zo is deze salade ineens hartstikke kidsproof!