Ik hou van salade! In de zomer maak ik elke dag wel een salade als bijgerecht. Deze salade is ook lekker als lunch. Je kunt het ook inzetten als bijgerecht bij een Mexicaanse maaltijd. Het is een ideale vegetarische salade en heel snel klaar!

[ingredients title=”Dit heb je nodig voor één salade”]

  • Halve rode ui
  • 1 strengel van een bosui
  • Handje verse koriander
  • 1 mango
  • 1 blik zwarte bonen (400 gram)
  • Scheutje Chipotlesaus (alternatief: tabasco of tacosaus)
  • Zout
  • Peper
  • Zonnebloemolie

[/ingredients]

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

[directions title=”Zo maak je het”]

  1. Snij de ui en bosui klein, hak de koriander fijn en doe deze in een slakom.
  2. Snij de mango in kleine blokjes. Laat de zwarte bonen uitlekken en voeg de mango en zwarte bonen toe aan de ui en koriander.
  3. Breng op smaak met zout, peper, zonnebloemolie en chipotlesaus.
  4. Easy does it!

[/directions]

Extra kidsproof tip:

Voor Joppe maak ik altijd een apart bakje met deze salade, zonder de ui en saus. Zo is deze salade ineens hartstikke kidsproof!