Yes, de lente staat voor de deur! En dat betekent voor mij dat het Mexicaans seizoen weer is geopend. Op een of andere manier eet ik in de lente en zomer vaker Mexicaans dan in de herfst en winter. Anyway, om dit te vieren deel ik vandaag het recept voor deze super makkelijke en lekkere tacoschuitjes.

Tacoschuitjes kun je kant en klaar in de supermarkt kopen (op de verpakking staat: mini taco tubs) en vullen met alles wat je lekker vindt. Ik koos voor zwarte bonen, avocado en mais. De mini taco tubs zijn eigenlijk op elk moment van de dag lekker. Je kunt ze serveren als avondeten. Wij eten er dan 3 à 4 per persoon. Ze zijn ook super leuk als borrelhapje of als voorgerecht.

Je kunt ook vrij eenvoudig zelf tacoschuitjes / – bakjes maken met muffinvormpjes. Koop een pak met kleine wraps. Leg een wrap over de muffinvorm en druk de wrap nu in de vorm. Je hebt nu een soort wrapmuffin. Smeer de binnenkant van de wrap (in de muffinvorm) in met wat olijfolie en bak ongeveer 5 minuten in de oven. Haal de wrap nu uit de vorm en dan heb je een leuk tacobakje!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Tacoschuitjes met zwarte bonen, avocado en mais

Deze tacoschuitjes gevuld met bonen, avocado en mais zijn een ideale vegetarische maaltijd of snack! Ze zijn snel gemaakt en super lekker.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht, Lunch, Snack, Voorgerecht
KeukenMexicaans
TrefwoordAvocado, Kidsproof, Mais, Mexicaans, Taco tub, Tacoschuitje, Vegetarisch, Zwarte bonen
Porties14 schuitjes (3-4 pp)

Ingrediënten

  • 1 pak taco tubs / schuitjes of zelf maken (zie tip in de beschrijving hierboven)
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 400 gram zwarte boon (1 blik)
  • 150 gram mais
  • 2 avocado
  • 2 eetlepels Mexicaanse tacokruiden zie recept op mijn blog of gebruik een zakje tacokruiden
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Om te garneren

  • 1 handje geraspte kaas
  • verse koriander

Optioneel

  • tabasco of chipotle saus
  • limoen
  • creme fraiche

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 125 graden. Leg de tacoschuitjes op een bakplaat en schuif ze 10 minuten in de oven.
  • Snipper de ui en snij de paprika fijn. Bak de ui en paprika in een schuit olijfolie in een hapjespan. Voeg na 5 minuten de tomatenblokjes en uitgelekte zwarte bonen toe. Breng op smaak met de Mexicaanse kruiden en eventueel extra zout en peper (en tabasco voor liefhebbers van pittig eten) 
  • Verwarm intussen ook de mais in een pannetje water. Giet de mais na 5 minuten af en zet apart. 
  • Snij de avocado in stukjes en zet apart. 
  • Haal de tubs uit de oven en vul ze met de tomaten-bonen vulling, mais, avocado en top af met wat geraspte kaas en verse koriander. 
  • Voor de liefhebbers kun je de taco tubs verder aankleden met tabasco, creme fraiche en wat limoensap. 

Kidsproof tips

  • Kinderen vinden dit vaak heerlijk! Zeker als je ze zelf laat kiezen wat ze in het taco schuitje willen. Is jouw kind geen fan van de ingrediënten? Vul het schuitje dan bijvoorbeeld met cherrytomaten, komkommer en mais.Â