Zoek jij nog naar een kindvriendelijk vegetarisch hoofdgerecht voor kids? Deze tomaten risotto is jouw vriend! Hij is super makkelijk om te maken en (bijna) ieder kind vind dit lekker. Risotto is zacht van smaak en tomaten zijn vaak favoriet bij kinderen.
Niet alleen kinderen houden van deze risotto, het is ook een heerlijk gerecht voor volwassenen. Ik hou van simpele, pure gerechten. Deze risotto heeft maar twee basisingrediënten: risotto en tomaat. Gecompleteerd met wat fijne smaakmakers zoals olijfolie, Italiaanse kruiden, zout, peper en knoflook, meer heeft dit gerecht niet nodig.
Meal preppen
Voor kerst wil je natuurlijk van tevoren het nodige voorbereiden, zodat je ter plekke niet veel meer hoeft te doen. Met deze risotto kan dat zeker! De risottorijst kun je tot bijna gaar koken. Het laatste beetje garen en het toevoegen van de tomaten doe je ter plekke. Zo ben je in 5 minuten klaar tijdens je kerstdiner en zit je dus snel weer met je familie aan tafel.
Tomatenrisotto
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 320 gram orzo of risottorijst
- 400 gram tomatenblokjes
- 2 blokjes groentenbouillon
- 250 gram cherrytomaten
- olijfolie
- zout
- peper
- gedroogde oregano
- gedroogde basilicum
- 75 gram parmezaanse kaas
Instructies
- Snij de ui fijn en bak deze in een scheutje olijfolie in een hapjespan. Voeg nu de orzo toe en bak deze mee totdat de korrels glazig zijn. Meestal is dit na 1-2 minuten. Blus af met een scheut bouillon en blijf goed roeren.
- Als de bouillon verdampt is, giet je wat bouillon bij de rijst totdat deze net onder water staat. Roer de rijst goed door en laat de bouillon opgenomen worden door de rijst. Als de rijst weer bijna droog staat, herhaal je deze stap met opgieten van de bouillon. Doe dit ongeveer 15 minuten.
- Snij de cherrytomaatjes door midden. Voeg de helft van de cherrytomaten en alle tomatenblokjes toe aan de risotto. Roer goed door en laat het vocht van de tomaten inkoken. Misschien is het nodig om nog wat bouillon toe te voegen als de risotto nog niet gaar is. De rijst mag een lichte bite hebben. Dit duurt meestal zo’n 20-30 minuten. Is je bouillon eerder op? Maak dan nog wat nieuwe bouillon, zoveel totdat je rijst gaar is.
- Roer nu de laatste cherrytomaten door de risotto. Breng de risotto op smaak met wat parmezaanse kaas, oregano, basilicum, zout en peper. Serveer de risotto met parmezaanse kaas.
Kidsproof tips
- Deze risotto is super kidsproof! Niks meer aan doen :).
Review