Zoals jullie misschien al eerder hebben gezien, maak ik vegetarische recepten bij de heerlijke wijnen van Baltazar. Baltazar bezorgt maandelijks wijnboxen met 3 wijnen van onontdekte wijnmakers, waarvan de wijnen nergens in Nederland te vinden zijn. De mannen van Baltazar willen wijndrinkend Nederland kennis laten maken met vegetarische wijn-spijs combinaties en ik vind het een grote eer en gaaf avontuur om daar aan mee te werken.

Samen met Bas en Joost, de initiatiefnemers van Baltazar, kijk ik welk gerecht goed bij een wijn past. Zo passeerde onlangs ook de Verdejo van Bardos de revue. Als je deze frisse wijn proeft, blijft de smaak van passievrucht hangen. Bas en ik fantaseerden over een tropische salade bij de Verdejo en dit is het resultaat! De combinatie van venkel, passievrucht en geitenkaas smaakt perfect bij de Verdejo, al zeg ik het zelf! Het gerecht is helemaal naar de wijn samengesteld en dat pakt goed uit. Proef het zelf maar.

Serveer de salade als lunch, of als bijgerecht met wat stokbrood met verse kruidenboter.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Ben je benieuwd naar de bijpassende Verdejo? Bestel dan jouw wijnbox op de website van Baltazar. Met de code FOXILICIOUS ontvang je maar liefst 50% korting op je eerste box! Dit geldt voor zowel een eenmalige box, als je eerste box van een abonnement.

Tropische salade met venkel, passievrucht en geitenkaas

Dit is de ideale ‘s vegetarische zomerse salade. De combinatie van venkel, passievrucht en geitenkaas is werkelijk fantastisch! Pak er een lekker glas wijn bij en een stokbrood met kruidenboter en je hebt een heerlijke maaltijd. De salade is ook erg lekker als lunch. 
3 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
GangBijgerecht
KeukenFusion
TrefwoordGeitenkaas, Maaltijdsalade, Passievrucht, Tropisch, Venkel
Porties2 personen

Ingrediƫnten

  • 1 kleine venkel
  • 80 gram veldsla
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • rasp en sap citroen
  • 3 passievrucht
  • 0,5 komkommer
  • 1 theelepel honing
  • 3 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Was de venkel en snij in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern aan de onderkant van de venkel. Leg de venkel met de snijkant naar beneden op een snijplank en snij in plakken.  Grill de plakken ongeveer 5 minuten in een grillijzer met een scheutje olijfolie. Leg de venkel even apart op een bord of bakje.
    Heb je geen grillijzer? Een grillpan werkt ook. Grill dan ongeveer 3 minuten aan elke kant en draai de venkel dan om. 
    Ook geen grillpan? Je kunt de venkel ook grillen in de oven. Leg de venkel op bakpapier of in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en grill 10 minuten op de grillstand in de oven. 
  • Was de komkommer en snij in de lengte doormidden. Verwijder eventueel de zaadlijsten met een theelepel. Snij de komkommer in plakjes. 
  • Maak nu de dressing. Snij de passievruchten doormidden en lepel 2 passievruchten uit in een bakje. Voeg 1 theelepel honing toe. Rasp een halve citroen en voeg vervolgens ook het sap van de citroen en de olijfolie toe. Roer goed door. 
  • Doe de veldsla in een slakom of -schaal, of verdeel over je borden. Verdeel de komkommer en de venkel over de sla. Kruimel de geitenkaas erover. Garneer de salade met de derde passievrucht. Sprenkel vlak voor serveren de dressing van passievrucht over de salade. Geniet van de salade met een heerlijk glas Verdejo. 

Kidsproof tips

  • De meeste jonge kinderen zijn nog geen fan van salades. Geef hen de komkommer en de gegrilde venkel in een apart bakje.Ā 
  • Voor de oudere kids is dit een heerlijk frisse salade!