Vegetarische pasta stroganoff

          Vegetarische pasta fusili champignon paprika

Pasta is altijd een goed idee

Pasta eten wij zeker één keer per week. De kinderen zijn er gek op, het is vaak makkelijk om te maken en je kunt eindeloos variëren. Need I say more? In huize foxilicious staat ongeveer 3x per week een nieuw gerecht op tafel. Want al de recepten op mijn website moeten natuurlijk wel mooi aangevuld blijven worden met nieuwe exemplaren. En als je regelmatig pasta eet, dan betekent dat dus ook dat ik regelmatig nieuwe pastarecepten ontwikkel. Dit pastarecept is een fusion recept.

Rusland meets Italië

Fusion betekent een mix van keukens. En bij deze pasta betekent dat een mix van de Russiche en Italiaanse keuken. Stroganoff saus komt van oorsprong namelijk uit Rusland. De saus wordt vaak bij vlees gegeten. In het originele recept zit er wodka in. Die heb ik eruit gelaten. We mixen de stroganoff saus met Italiaanse pasta en dan krijg je deze vegetarische pasta stroganoff. Deze pasta viel hier goed in de smaak. Met champignons en paprika heb je een lekkere saus vol groente.

De beste vega pasta’s

Ben jij ook een echte pastafan? Ik heb mijn 10 lekkerste vegetarische pasta recepten voor je op een rij gezet. Bekijk de top 10 hier!

Vegetarische pasta fusili champignon paprika

Vegetarische pasta stroganoff

Dit is een lekkere combinatie van de Russische en Italiaanse keuken. De klassieke Russische stroganoff saus, met Italiaanse pasta. En dat alles vegetarisch!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Fusion, Italiaans, Russisch
Trefwoord: Kidsproof, Pasta, Stroganoff, Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 320 gram pasta naar keuze
  • olijfolie
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 paprika's
  • 400 gram kastanje champignons
  • 500 gram tomaten passata
  • 200 ml kookroom
  • 1 blokje groente bouillon
  • 2-3 eetlepels milde paprikapoeder naar smaak
  • zout
  • peper

Optioneel, om te garneren

  • verse basilicum of peterselie
  • geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel de ui en knoflook en snij fijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Was de paprika en snij in repen. Snij de champignons in vieren. Voeg de paprika en champignons toe aan de ui en bak ongeveer 5 minuten.
  • Blus af met de passata en kookroom en voeg de paprikapoeder (naar smaak) en het bouillonblokje toe. Laat ongeveer 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer eventueel met wat verse basilicum of peterselie en geraspte Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden

Zout: 68mg | Calcium: 94mg | Vitamine C: 96mg | Vitamin A: 3007IU | Suiker: 15g | Vezels: 8g | Kalium: 1299mg | Cholesterol: 56mg | Calorieën: 554kcal | Verzadigd vet: 10g | Vet: 18g | Eiwitten: 18g | Koolhydraten: 85g | Iron: 4mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en gebruik hashtag #foxilicious
Pin it Print
Vegetarische stamppot met zuurkool ovenschotel Vegetarische zuurkoolstamppot met blauwe kaas, peer en hazelnoten
Rode koolsla met appel, en truffel mayonaise Coleslaw met truffel mayonaise

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling