Pasta is altijd een goed idee

Pasta eten wij zeker één keer per week. De kinderen zijn er gek op, het is vaak makkelijk om te maken en je kunt eindeloos variëren. Need I say more? In huize foxilicious staat ongeveer 3x per week een nieuw gerecht op tafel. Want al de recepten op mijn website moeten natuurlijk wel mooi aangevuld blijven worden met nieuwe exemplaren. En als je regelmatig pasta eet, dan betekent dat dus ook dat ik regelmatig nieuwe pastarecepten ontwikkel. Dit pastarecept is een fusion recept.

Rusland meets Italië

Fusion betekent een mix van keukens. En bij deze pasta betekent dat een mix van de Russiche en Italiaanse keuken. Stroganoff saus komt van oorsprong namelijk uit Rusland. De saus wordt vaak bij vlees gegeten. In het originele recept zit er wodka in. Die heb ik eruit gelaten. We mixen de stroganoff saus met Italiaanse pasta en dan krijg je deze vegetarische pasta stroganoff. Deze pasta viel hier goed in de smaak. Met champignons en paprika heb je een lekkere saus vol groente.

De beste vega pasta’s

Ben jij ook een echte pastafan? Ik heb mijn 10 lekkerste vegetarische pasta recepten voor je op een rij gezet. Bekijk de top 10 hier!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Vegetarische pasta stroganoff

Dit is een lekkere combinatie van de Russische en Italiaanse keuken. De klassieke Russische stroganoff saus, met Italiaanse pasta. En dat alles vegetarisch!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenFusion, Italiaans, Russisch
TrefwoordKidsproof, Pasta, Stroganoff, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 320 gram pasta naar keuze
  • olijfolie
  • 2 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 paprika
  • 400 gram kastanje champignon
  • 500 gram tomaten passata
  • 200 ml kookroom
  • 1 blokje groente bouillon
  • 2-3 eetlepels milde paprikapoeder naar smaak
  • zout
  • peper

Optioneel, om te garneren

  • verse basilicum of peterselie
  • geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel de ui en knoflook en snij fijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Was de paprika en snij in repen. Snij de champignons in vieren. Voeg de paprika en champignons toe aan de ui en bak ongeveer 5 minuten.
  • Blus af met de passata en kookroom en voeg de paprikapoeder (naar smaak) en het bouillonblokje toe. Laat ongeveer 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer eventueel met wat verse basilicum of peterselie en geraspte Parmezaanse kaas.